Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax speelt in Zwolle onder protest in Marley-shirt

De spelersbus van Ajax parkeert zaterdagavond in Zwolle om daar het duel met PEC te spelen. In de kleedkamer van het MAC3PARK Stadion ligt het derde tenue klaar om aan te trekken. De Ajacieden treden aan in het Europese rasta-shirt en daar is de club niet blij mee...

10 september 2021 - 15:03
Rasta Zwolle 1200
De KNVB verplicht Ajax het derde shirt te gebruiken in Zwolle. © Ajax Life

Vooropgesteld: Ajax is hartstikke trots op het derde shirt met groen, geel en rode accenten. Daarover geen misverstand, maar om het populaire Europese tenue voor het eerst te gebruiken in Zwolle... Nee, dat vindt de club helemaal niet leuk. De KNVB verplicht Ajax er simpelweg toe, dus er zit niks anders op. Wat is er aan de hand?

De KNVB liet Ajax weten dat het niet mag aantreden in het reguliere blauwe uittenue. Dat lijkt immers te veel op het thuisshirt van PEC Zwolle. Alle begrip in Amsterdam op dat punt, dus ging er een voorstel retour om in wit-rood-wit aan te treden. Dat gebeurt immers al vele jaren in Zwolle, dus klaar zou je denken. Niet dus, want de Nederlandse voetbalbond ging ook daarmee niet akkoord.

Aanbevolen
Welk verhaal vertelt jouw Marley-shirt?

Voorgaande jaren dus wel, maar dit keer niet. Reden? Het thuisshirt van Zwolle is achterop te wit van kleur. Dat kan dan ineens niet met het thuisshirt van Ajax. Er blijft dus maar één smaak over en dat is het zwarte Marley-shirt. Iets anders staat de KNVB simpelweg niet toe en daar baalt Ajax van.

Het verzoek om in wit-rood-wit te mogen spelen, werd in de Zeisterbossen meerdere malen afgewezen. Ajax heeft zich naar dat besluit te schikken. De club hoopte het rasta-tricot in een grote Europese wedstrijd voor het eerst te kunnen gebruiken, maar het shirt gaat dus al in Zwolle over de schouders.

Onder protest, dat wel.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >