Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: Van Gaal neemt in tranen afscheid van Ajax in 1997

Louis van Gaal is terug. Wederom! Dit keer als bondscoach van het Nederlands elftal. Hij start bij de KNVB aan zijn derde termijn en gaf een persconferentie in de stijl die we zo van hem gewend zijn. Scherp, gedreven en met hier en daar een sneertje richting zijn vrienden van de media. Wij nemen je echter mee terug naar 1997.

18 augustus 2021 - 10:14

Ajax - Vitesse in 1997 (4-0) was de laatste wedstrijd onder leiding van Van Gaal als hoofdcoach van onze mooie club. Hij had zijn contract in Amsterdam netjes uitgediend en liet de club achter met een prijzenkast waar je ‘U’ tegen zegt. De man won werkelijk alle prijzen die er te halen waren.

Dus ja, zijn vertrek was wel effe een momentje. Nee, moment. Niet alleen voor supporters, maar zeker ook voor de hoofdpersoon zelf. Bekijk bovenstaande beelden maar eens en dan zie je nog maar eens dat achter die ruwe bolster een emotioneel man schuilgaat. Ook niet gek met moeder Van Gaal (83) op de tribune.

Een potje tussen Boca Juniors en Ajax, met Gabrich. Fantastisch! © YouTube
Aanbevolen
Unieke beelden: toen Ajax met Gabrich een 'amistoso' speelde bij Boca Juniors

Toen het laatste fluitsignaal klonk, volgde een speech van de vertrekkend trainer en een rondrit door de gracht van het stadion. Terwijl de supporters huiswaarts keerden, kreeg Van Gaal vervolgens in eigen kring nog een afscheid met zijn dierbaren en de mensen met wie hij nauw samenwerkte. Toegezongen door René Froger gingen de sluizen bij Van Gaal open.

Niet door Froger, maar vooral door alle dierbaren om hem heen, die eveneens geëmotioneerd raakten. Een prachtig eindperk kwam ten einde. Inmiddels is het 2021 en Van Gaal is er gelukkig nog altijd. We blijven genieten. Zijn persconferenties mogen wat ons betreft een avondvullend programma vormen.

De Amsterdamse grachten puilen uit tijdens de huldiging in 1995. © Ajax Images
Aanbevolen
25 jaar na dato: de ambtenaar die Van Gaals rondvaartboot regelde

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >