Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: toen Ajax met Gabrich een 'amistoso' speelde bij Boca Juniors

We vervelen ons kapot in deze Ajaxloze periode, maar het voordeel is dat je lekker door YouTube kunt struinen op zoek naar bijzondere beelden. En die hebben we gevonden, hoor! Het betreft actiebeelden van Ivan Gabrich in Ajaxshirt, terwijl er werd geoefend tegen Boca Juniors!

08 april 2020 - 11:58

Een ontmoeting tussen Boca Juniors en Ajax in het magische La Bombanera is zo'n beetje de natte droom van de gemiddelde Ajaxsupporter, maar dan moet het natuurlijk wel ergens om gaan. Kleine kans dat het ooit zo ver komt, maar een mens mag dromen.

Ondertussen moeten we het doen met deze beelden, gemaakt rond het einde van seizoen 1996/1997. Een mislukt seizoen werd door Ajax afgesloten met een mooie trip naar Zuid-Amerika waar Louis van Gaal echt voor het laatst plaatsnam op de bank voordat hij afzwaaide.

We menen ons ook beelden te kunnen herinneren van Van Gaal die tijdens Boca - Ajax door een camera werd gevolgd, maar die video kunnen we dan weer net niet vinden. Maakt ook niet uit verder. Deze video is ondanks de slechte kwaliteit ook gewoon weer heerlijk.

Waarom? Omdat we Gabrich in actie zien! De spits die zogenaamd nooit omviel maar ook totaal niet voldeed, mocht voor 'eigen publiek' nog een keertje zijn opwachting maken. Ook vinden we best heerlijk om de commentator uit zijn dak te horen gaan na doelpunten in een vriendschappelijk potje, haha. Je leeft voor het voetbal of niet!

De openingstreffer van Roberto Pompei is trouwens een heerlijk wippertje, waarmee hij Fred Grim te kijk zet. Ajax draait de wedstrijd snel om via doelpunten van Peter Hoekstra en Martijn Reuser, maar moet uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Boca. Doet er verder niet toe, het was vast een geslaagd uitje.

En Gabrich? Die is in deze video in feite net zo onzichtbaar als tijdens de rest van zijn periode bij Ajax. Hij scoorde enkele dagen later wel in een volgend oefenpotje, tegen Universidad Catolica. Die wedstrijd in de Chileense hoofdstad Santiago verloor Ajax overigens net zo goed: het werd weer 3-2. Winston Bogarde en Arnold Scholten kregen allebei rood, waardoor Ajax de wedstrijd met negen man eindigde.

Het was echt een bijzonder tripje voor de Ajaxselectie, want er werd tenslotte ook nog geoefend in en tegen São Paulo. Dat potje eindigde in 1-1.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >