Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: hengelen met Patrick Kluivert (1994)

Tegenwoordig rijdt Andy van der Meijde voetballers rond en dat levert mooie beelden op. Midden jaren negentig was Harry Vermeegen vooral op dreef. Zo nam hij verschillende spelers mee uit hengelen, zo ook Ajacied Patrick Kluivert in 1994.

06 augustus 2021 - 11:00

De Vermeegen uit die jaren maakte gewoon serieus leuke filmpjes met spelers en de toen piepjonge Kluivert kon je er toen al prima bij hebben. Met zijn onvervalste Amsterdamse tongval.

Veel vissen vangen deden de mannen niet, maar dat maakt niet uit. Tijdens een broodje pindakaas passeert van alles de revue. Waar dacht een jonge Kluivert bijvoorbeeld aan tijdens het vissen?

“Gewoon, aan de dingen die ik fout heb gedaan. In een wedstrijd of zo. Over een gemiste kans, hoe ik dat beter kan doen.” Kluivert stond nog aan het begin van een glansrijke carrière en dus gaat het ook over wedstrijdspanning. “Dan voel ik de zenuwen in mijn benen. Dan staan ze op spanning. Dan zijn ze hard.”

Aanbevolen
Unieke beelden: Vanenburg tovert erop los als zaalvoetballer!

Louis van Gaal stond in die succesjaren voor de troepen en schroomde niet om harde keuzes te maken. Ook tijdens het wisselen in een wedstrijd. Tiener Kluivert was daar regelmatig het slachtoffer van en dus was Vermeegen benieuwd hoe ‘Patje’ daarmee omging.

“Je vindt het natuurlijk niet leuk, maar op sommige momenten moet het wel. Als ik niet in de wedstrijd zit, dan is het terecht dat hij mij eruit haalt. Dan moet een ander laten zien dat het wel lukt. Nee, één minuut voor rust gewisseld worden is niet leuk, maar Van Gaal zal er wel een bedoeling mee hebben gehad. Raar was het wel. Wissel me dan in de rust.”

Afijn, bekijk bovenstaande beelden. Het zijn filmpjes die vandaag de dag niet meer gemaakt worden. Al komt Van der Meijde met wat hij doet aardig in de buurt!

Aanbevolen
Unieke beelden: zo verhuisde Ajax zijn prijzen van De Meer naar Arena

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >