Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: zo verhuisde Ajax zijn prijzen van De Meer naar Arena

Verhuizen is helemaal niet leuk. Het is vooral veel gedoe. Dozen inpakken, dozen verslepen, dozen uitpakken. En tussendoor de hele tijd op en neer rijden om weer een klusje uit te voeren. Ook Ajax moest verhuizen. We schrijven 1996 en de prijzen kregen op bijzondere wijze een nieuw plekje.

01 mei 2020 - 17:23

Ajax speelde in 1996 nog steeds op de toppen van zijn kunnen. Het had zo'n beetje alles gewonnen wat er te winnen valt en het was zelfs bijna gelukt om de Champions League te prolongeren. Maar dit was ook het moment waarop de huiskamer van De Meer werd ingeruild.

Ingeruild voor een betonnen bak waar we ons een tijdlang helemaal niet thuis zouden voelen, al was dat slechts een kleine zorg in de zomer van 1996. Afijn, het verhuizen dus. Dat ging op best een bijzonder manier. Sla de unieke beelden er maar op na!

Enerzijds heeft het allemaal wel iets weg van de Cruyff Run, anderzijds doet het denken aan een kermis in dorp X of Y. Of een soort carnavalsoptocht inclusief de muzikale omlijsting die je hierbij verwacht. Er vertrok bij De Meer aan de Middenweg een bonte stoet om via Kruislaan, Rozenburglaan en Betondorp koers te zetten naar de toen nog Amsterdam Arena.

Er klinken dus allerlei Ajaxliedjes, er rollen allerlei bijzondere voertuigen voorbij en ook de prijzen en iconische Ajaxletters zijn op een kar gezet. Die letters zouden later meer dan tien jaar kwijt zijn, maar dat kon nog niemand weten.

Het is vooral gezellig. Er wordt gezongen, gedanst en gedronken, want check maar eens wat er in de video na een kleine anderhalve minuut gebeurt... Er verdwijnt een blikje drinken – is het een biertje? – in de supergrote Supercup. Kortom, unieke beelden!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >