Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: Vanenburg tovert erop los als zaalvoetballer!

We hebben nieuw vermaak voor je gevonden op YouTube. Oh jazeker, ga er maar eens goed voor zitten, want dit is leuk. Echt heel leuk, want de trukendoos van Gerald Vanenburg gaat flink open! Check snel de video gemaakt in 1984.

02 april 2020 - 14:04

Wat direct opvalt, is dat de grasmat ontbreekt. Logisch, want we zien beelden van het KNVB Sony Indoor Soccer Toernooi. Dit voetbalfestijn werd georganiseerd in de Amsterdamse Sporthallen Zuid en Vanenburg werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

Nou, dat kunnen we ons werkelijk uitstekend voorstellen, kijkend naar bovenstaande beelden. Wat een heerlijkheid. ‘Vaantje’ voelt zich als een vis in het water in de zaal en tovert erop los.

Lichte voetjes hoor! Lobjes, hakjes, schijnbewegingen, balletjes achter het standbeen langs, trucjes, even op de bal staan… Als we Hakim Ziyech al een tovenaar noemen, wat was Vanenburg in 1984 dan wel niet?

Zet het geluid goed aan en hoor ook de reacties van het publiek. De ‘oeeehhss’ en ‘aaaaahs’ rollen van de tribunes. Het is dan ook onwijs vermakelijk om ‘Geraldinho’ aan het werk te zien.

“Natuurlijk is het anders dan veldvoetbal,” stelt Vanenburg in de video. “Maar het past wel bij een speler als ik. Lekker in de kleine ruimte.”

Wat wij vooral leren van de toffe beelden? Nou, dat we meer van zulks willen zien, al werd een soortgelijk iets in 1997 nog eens geprobeerd in de toen nog Amsterdam Arena.

Destijds werden er potjes zes tegen zes gespeeld op een verkleinde grasmat in de Arena. Een toernooi waar Ajax, AC Milan, Glasgow Rangers en Liverpool aan meededen. Het bleef een eenmalig iets.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >