Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag spreekt van wake-up call: ‘Echte scherpte hebben we nog niet’

Een wake-up call. Zo omschrijft Erik ten Hag de forse tik die PSV aan Ajax uitdeelde in de strijd om de Johan Cruijffschaal. Al heeft de hoofdcoach een simpele verklaring voor de 0-4 nederlaag. ‘Als je teveel spelers hebt die niet fit zijn, ga je dit soort topwedstrijden niet winnen.’

Door Jordy Haak
08 augustus 2021 - 10:53
Ten Hag PSV 1200
Ten Hag weet dat Ajax op dit moment nog niet klaar is voor topduels. © Pro Shots

Ten Hag had er daags voor de wedstrijd al voor gewaarschuwd. Zijn ploeg is momenteel nog niet klaar voor topduels. Dat klinkt in eerste instantie zorgelijk, maar is tegelijkertijd verklaarbaar. Veel internationals vlogen afgelopen zomer uit om met hun nationale teams aan eindtoernooien deel te nemen en keerden pas recent terug in Amsterdam.

“De echte scherpte hebben we nog niet en dat was vanavond te zien,” vertelde Ten Hag op de persconferentie na afloop van de wedstrijd. “Met een aantal spelers zitten wij pas halverwege de voorbereiding en dat zie je terug op het veld. We zullen er hard aan moeten werken. Dat begint met honderd procent fitheid. Anders kun je niet genoeg brengen om het tempo in dit soort topwedstrijden vol te houden. Dan ben je te laat in de duels, maak je de verkeerde keuzes en kun je niet meer terugkomen.”

Aanbevolen
Ajax grijpt jammerlijk naast JC-schaal en dit viel ons op

PSV, dat al warmdraaide in de voorronde Champions Leaguewedstrijden tegen Galatasaray en FC Midtjylland, stapte volgens de oefenmeester dan ook verdiend als winnaar van het veld. “Topvoetbal bestaat uit momenten. Die zijn bepalend voor winst of verlies en op de beslissende momenten gaven wij niet thuis. We wisten dat we Noni Madueke niet naar binnen moesten laten komen, maar dat doen we wel. En bij de 0-2 stond de restverdediging niet goed. Dan krijgt ook Tagliafico nog een rode kaart en wordt het lastig met tien man.”

Ook Daley Blind weet dat de strijd om de Johan Cruijffschaal werd beslist op momenten. “Wij waren in de eerste helft dominant aan de bal en ik vond ons veldspel zelfs beter. Bij de tegengoals liet Madueke zijn individuele klasse zien. Dat zijn momenten die ons niet mogen overkomen. De rode kaart was daarna een kantelpunt. Ik denk dat iedere ploeg het lastig heeft wanneer je met tien man komt te staan.”

Of de rivaal uit Eindhoven qua niveau naar Ajax is toegegroeid vindt Ten Hag op basis van deze ene wedstrijd lastig in te schatten. “We dagen elkaar in ieder geval uit.” Blind deelt die mening. “PSV heeft goed ingekocht en zichzelf verbeterd. Daar zijn we ons van bewust, maar wij zijn nog altijd dé te kloppen ploeg en we willen ook dit seizoen weer met de schaal staan. Daar gaan we alles aan doen.”

Aanbevolen
Blind en Ten Hag nemen Tagliafico nadrukkelijk in bescherming

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >