Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind en Ten Hag nemen Tagliafico nadrukkelijk in bescherming

Een kantelpunt, zo werd de onhandige rode kaart van Nico Tagliafico door zowel Erik ten Hag als Daley Blind betiteld. Tóch is naar buiten toe niemand boos op de kleine en zaterdagavond onbesuisde Argentijn. Zijn manier van spelen redde Ajax ook al vaak, klonk het zalvend na de harde 0-4-tik van PSV.

08 augustus 2021 - 08:40
Tagliafico Rood 1200
De aftocht na veertig minuten. Wat zou Nico hier denken...? © Björn Martens

Blind betrad als eerste de perskamer in de Johan Cruijff Arena om zijn visie te geven op de forse nederlaag in eigen huis. De verdediger zag Ajax vroeg op achterstand komen, maar vooral ook een goed eerste half uur spelen. Er leek weinig aan de hand, maar dan blijken ‘momenten’ in een finale vaak bepalend.

Zo werd een doelpunt van Sébastien Haller terecht afgekeurd wegens buitenspel, maakte Noni Madueke zijn tweede doelpunt én kreeg Tagliafico na veertig minuten de rode kaart. Hij plaatste in al zijn wedstrijddrift een onbezonnen tackle van achteren. Bovendien op een plek waar PSV totaal geen gevaar kon stichten.

Aanbevolen
Ajax grijpt jammerlijk naast JC-schaal en dit viel ons op

Een kantelpunt? Zo ver wilde Blind inderdaad wel gaan, maar verder nam hij zijn collega in bescherming. Net zoals Ten Hag tien minuten later ook zou doen. De vraag aan Blind was of Tagliafico zijn excuses had gemaakt in de kleedkamer.

Blind: “Nee, maar Nico hoeft ook niks te zeggen. Hij hoeft ook de schuld niet te krijgen. We zijn een team en met tien man kun je ook winnen. Maar het is wel belangrijk dat je met elf man op het veld blijft staan bij grote wedstrijden. Nee, hij hoeft zijn excuses niet te maken,” aldus de Ajacied, die aangaf dat Tagliafico vooral niet moet veranderen.

“Dit is het type spel dat hij speelt en dat heeft ons ook al veel gebracht. Die passie willen we er niet uithalen. Hij wint ook veel duels voor ons, waarmee hij ons tijdens wedstrijden op sleeptouw neemt. Dat gif in zijn spel moet hij houden,” stelde Blind, die het er niet mee eens was dat het Tagliafico te vaak overkomt.

Aanbevolen
Johan Cruijff Arena voor 2/3 gevuld tegen NEC en Vitesse

Ten Hag sprak even later dezelfde taal. “Nico is een winnaar. Hij legt zijn hele hebben en houden erin. Vol passie. Ook tegen PSV. Op dat moment nam hij risico en dat had hij op die plek niet moeten doen. Het ging nu mis. Maar hij heeft ons ook ontelbare keren geholpen.”

Zo leken veel supporters er in de Johan Cruijff Arena ook over te denken. Tijdens zijn aftocht langs de tribunes kreeg Tagliafico richting spelerstunnel veel applaus, al baalden veel Ajacieden ook van de onhandige actie. Ajax liep met tien man voor een groot deel van de wedstrijd achter de feiten aan, waardoor PSV nog verder uitliep naar 0-4.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >