Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag genoot vooral van Europese avondjes in Johan Cruijff Arena

Erik ten Hag geniet intens van de geweldige voetbalsfeer in de Johan Cruijff Arena tijdens Europese voetbalavondjes. Dat laat hij weten, nu de thuisbasis van Ajax zijn 25-jarig bestaan viert.

Door Jordy Haak
14 augustus 2021 - 08:11
Ten Hag Europees 1200
Ten Hag geniet van de sfeer in de Arena tijdens Europese wedstrijden. © AFC Ajax

Iedere supporter, speler en trainer heeft zo zijn eigen bijzondere herinneringen aan de Johan Cruijff Arena. Denk aan de eerste keer dat je aan de hand van je vader de stadiontrappen beklom of het gezamenlijk vieren van een speciaal doelpunt. Bij de trainer van Ajax is dat niet anders.

“Mijn mooiste Arena-moment… Dat zijn er velen. Zo staat mijn eerste officiële wedstrijd als hoofdtrainer van Ajax mij nog goed bij,” vertelt Ten Hag, die op 21 januari 2018 zijn ploeg bij zijn debuut naar een 2-0 overwinning op Feyenoord loodste.

Aanbevolen
Kwart eeuw Arena gevat in 25 bijzondere foto's door jullie aangedragen!

In 25 jaar tijd is er veel veranderd aan de thuisbasis van Ajax. De capaciteit is vergroot, de gekleurde stadionstoeltjes hebben plaats gemaakt voor rode en witte exemplaren en we zijn inmiddels ook al meerdere verbouwingen verder. Het gevolg is dat de Arena – die in het verleden nog wel eens werd omgeschreven als een sfeerloze betonbak – is getransformeerd in een echt Ajaxstadion. Dat erkent ook Ten Hag.

“Als speler heb ik hier al mooie momenten beleefd, maar als trainer zijn vooral de Champions Leaguewedstrijden uit het seizoen 2018/2019 mij het meest bijgebleven. De entourage die hier toen in het stadion hing was fantastisch. Met geweldig voetbal, hebben we een aantal ‘superwedstrijden’ gespeeld. Dat blijft mij het meest bij en gaat zeker weer gebeuren,” besluit Ten Hag hoopvol, na een jaar zonder supporters op de tribune.

Aanbevolen
Operatie ‘Trojaanse koe’: viervoeters bemesten veld Arena in 2001

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >