Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: Tienerblik

Eén van de kinderen op het veld hield haar handen tegen de oren, bij opkomst van de spelers. Ik begrijp haar wel. Niet alleen het geluid is hard, alles rondom zo’n wedstrijd kan overweldigend zijn.

30 augustus 2021 - 10:35
Publiek Vlaggen 1200
Alles rondom een wedstrijd van Ajax kan overweldigend zijn, zoals de vele vlaggen. © De Brouwer

Naast me zat ook een jonge tiener, de zoon van een vriend. Verhelderend om ook via hem het potje te zien. “Hoezo spelen ze alleen het Ajaxclublied, dat is toch niet eerlijk voor Vitesse?” Een goeie jongen, die duidelijk de genen van zijn net zo lieve ouders draagt. “Waar bergen ze die grote vlaggen bij de F-side op, als ze er niet mee zwaaien?” Goeie vragen, waarvan ik niet wist dat ik ze al die jaren eigenlijk ook bij me droeg.

Heerlijk middagje. Op voorhand niet verwacht. Vitesse is natuurlijk nog geen PSV, maar mijn knieën zijn op de fiets toch lichtelijk aan het bibberen, mede dankzij hun prestatie tegen Anderlecht.

In de BeNeLiga zouden de Arnhemmers duidelijk wat te zoeken hebben. Wel lullig dat zo vlak na de Brusselse kraker de Amsterdamse topper valt. Lullig getimed misschien, maar tegen het Ajax van deze middag zijn geen excuses nodig. Daarvoor speelden ze te goed. Vooral Antony.

Soms is het overweldigend en moeten je handen tegen de oren, maar in het stadion gebeuren elke keer weer wonderbaarlijke dingen

“Zou hij die olympische medaille belangrijker vinden dan Ajax?” Op goeie vragen hoef je niet altijd een antwoord te zoeken, vind ik.

De zoon van mijn vriend is overduidelijk een echte Ajacied. Niet alleen weet hij meer dan ik van de huidige selectie, ook verschuift zijn blik duidelijk als de drie punten binnen zijn. Ajaxperikelen op zijn mobieltje krijgen in het laatste kwartier haast meer aandacht dan het gebeuren op het veld.

Voor het eerst in jaren blijf ik hangen na het laatste fluitsignaal. Er moet een bal gevangen worden. Ook als ik vertel dat die nooit de tweede ring halen. Ik schaam me al terwijl ik het zeg. Tuurlijk gaan we er gewoon voor.

Als de spelers onze cornervlag bereiken ben ik echter afgeleid. Ik zit naar wat stewards te kijken, geen idee meer waarom. Ondertussen vliegt een bal een paar meter van ons vandaan in de handen van een ‘mede-tweederinger’. Wauw.

Soms is het overweldigend en moeten je handen tegen de oren, maar in het stadion gebeuren elke keer weer wonderbaarlijke dingen.

Aanbevolen
Vrolijke mombakkesen en vlijtig vlaggen in ons fotoverslag van Ajax - Vitesse!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >