Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schmidt vindt duel met Ajax belangrijk, maar Champions League belangrijker

Een compleet B-elftal zal PSV-trainer Roger Schmidt niet de grasmat op sturen tegen Ajax, maar feit is dat de Duitser Champions League-kwalificatie belangrijker vindt dan het binnen hengelen van de Johan Cruijffschaal.

06 augustus 2021 - 13:47
Ajax Psv 1000
Bij PSV mist Schmidt alleen Thomas. © Pro Shots

Zo veel werd duidelijk in het perspraatje in aanloop naar het duel dat zaterdagavond in de Johan Cruijff Arena wordt gespeeld. PSV mist alleen Ryan Thomas, maar of het in de sterkste formatie aantreedt is twijfelachtig.

“De wedstrijd tegen Ajax is belangrijk, want we kunnen een mooie prijs winnen,” gaf Schmidt antwoord op vragen in de perskamer van PSV. Voor hem stond een glimmende Johan Cruijffschaal. “Maar de wedstrijd van dinsdag is belangrijker voor ons,” voegde de coach eraan toe.

Schmidt doelt op de returnwedstrijd tegen FC Midtjylland van komende dinsdag. In het heenduel werd al een overtuigende 3-0-zege geboekt, dus de Eindhovense formatie is al heel aardig op weg om definitief af te rekenen met de Denen. Als dit daadwerkelijk gebeurt, dan wacht een tweeluik met Benfica of Spartak Moskou als laatste horde richting het hoofdtoernooi van de Champions League.

Aanbevolen
Dankbare Berghuis was best benieuwd naar ontvangst in Arena

De trainer liet zich niet in de kaarten kijken, maar stelde wel dat hij heus niet elf andere spelers op het formulier zet dan hij deed tegen FC Midtjylland, maar op punten zal hij spelers wellicht sparen. Al zal veel ook afhangen van het wedstrijdverloop. Schmidt zal het stiekem toch ook fijn vinden om Ajax een psychologische dreun te geven, al zei hij dat niet hardop.

“Ik kijk altijd voor elk duel wat de beste opstelling is. We hebben de mogelijkheid om vijf keer te wisselen. Dat speelt ook mee. We zullen niet elf andere spelers opstellen, maar bekijken wel wat het beste is voor elke speler.”

De traditionele seizoensopener begint zaterdag om 20.00 uur in Amsterdam en staat onder leiding van Björn Kuipers. De leidsman kreeg het duel cadeau van de KNVB als diens laatste wedstrijd in zijn mooie carrière.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >