Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dankbare Berghuis was best benieuwd naar ontvangst in Arena

Het was vooraf toch een beetje de vraag der vragen: hoe zou Steven Berghuis in de Johan Cruijff Arena ontvangen worden door de supporters. Thuis tegen Leeds United (4-0) liet het overgrote deel van de aanwezigen zien dat de aanvaller welkom is. Het liet de dankbare Berghuis niet onbewogen.

06 augustus 2021 - 09:36
Berghuis Leeds 1200
Berghuis voelt het gejuich richting zijn persoon als steun in de rug. © Pro Shots

Toen stadionspeaker Rob van Rossum de namen van alle basisspelers opdreunde, ging je er toch even voor zitten. Berghuis zou met rugnummer 23 als laatste aan de beurt zijn. Hoe zou het gaan...?

Nou, boven verwachting goed. Bij alle spelers volgde het gebruikelijke gejuich, maar bij Berghuis klonk het gejuich zelfs harder. Er werd extra aangezet. Ja, er waren wat fluitconcertjes te horen, maar zij die floten werden vooral overstemd door zij die Berghuis wilden laten weten dat hij welkom is.

De aanvaller was dezelfde morgen opgestaan met een apart gevoel. Ook hij was nieuwsgierig naar zijn ontvangst. “Ik was niet per se zenuwachtig, maar was wel benieuwd hoe het zou gaan. Dat viel echt niet tegen. Het voelde goed en daar ben ik de supporters dankbaar voor. Het is een mooi steuntje in de rug,” aldus Berghuis bij het eigen clubkanaal.

Aanbevolen
Bedelen in de Johan Cruijff Arena

De kop was eraf en dat voelde prettig. Waar hield Berghuis vooraf eigenlijk rekening mee? “Mwah, dat vond ik moeilijk in te schatten. Het was voor mij de eerste keer in de Johan Cruijff Arena. Voor de wedstrijd let je op de reacties en die waren mooi, erna liet ik het los en focuste ik mij op het spel. Tijdens de wedstrijd let je er verder niet echt meer op.”

Berghuis speelde één helft en vooral een achteloze crossbal op Daley Blind oogde lof op de tribunes. “Dat ik het spel kan verleggen is wel één van mijn kwaliteiten en Daley weet ook dat ik dat kan. Natuurlijk voelt het wel goed als zo’n bal over de hele lukt. Dat zijn leuke momenten,” aldus Berghuis, die zich gelukkig voelt in Amsterdam.

“Ik ben fantastisch opgevangen door de club, de staf en de spelers. Ik heb echt het gevoel dat ze blij met mij zijn. Ik heb echt zin om samen met elkaar mooie dingen te bereiken. De balans in dit team is mooi: jong en oud, ervaren en talentvol.”

Aanbevolen
Johan Cruijff Arena voor 2/3 gevuld tegen NEC en Vitesse

Erik ten Hag was niet verbaasd dat de ontvangst door de supporters positief verliep. De trainer stelde na het laatste fluitsignaal dat Berghuis alles heeft wat een Ajaxspeler in zijn koffer moet hebben, dus dan geeft wat je op het veld laat zien uiteindelijk de doorslag.

Wel moet Berghuis fysiek nog stappen maken, al geldt dat eveneens voor andere spelers. “Ik speelde twee maanden geleden in de play-offs voor het laatst negentig minuten. Toch kan ik niet wachten om die laatste extra stappen te zetten. Ik werk hard, luister en kijk om me heen. Ik probeer het zo goed en snel mogelijk op te pakken, vooral ook de manier waarop Ajax druk zet. Of ik klaar ben voor zaterdag? Zeker, let’s go!”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >