Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overtuigend Ajax wint generale repetitie en dit viel ons op

Nog eenmaal warmdraaien voor de Johan Cruijffschaal. Dat was de opdracht voor Ajax in de afsluitende oefenwedstrijd tegen Leeds United FC. Dat hebben we geweten. In een energiek duel, met een flitsende eerste helft, won Ajax met 4-0 en dit viel ons op.

Door Jordy Haak
04 augustus 2021 - 22:08
Goal Leeds 1000
Tadic en Taylor feliciteren Gravenberch met zijn heerlijke treffer. © Pro Shots

Yes, supporters!
Oh wat heerlijk, om al die wit-rood-witte shirtjes weer te zien op de Arena Boulevard. Dit hadden we gemist. Ajacieden die gezamenlijk een biertje drinken en zich alvast opwarmen voor de wedstrijd. Al ruim twee uur voor het eerste fluitsignaal. Ouderwetse gezelligheid, zeg maar!

Minder fraai zijn de kinderziektes waar het nieuwe ticketsysteem van Ajax mee te maken had. Dat zorgde ervoor dat de drukte rondom de Johan Cruijff Arena zich ook vertaalde in lange rijen voor de entreepoorten. Daar is nog wat werk aan de winkel richting de komende thuiswedstrijden. Stiekem verlangen we soms wel eens terug naar die goede oude tijd dat je nog met je clubkaart bij de sigarenboer een wedstrijdticket kon aanschaffen.

Warm welkom Berghuis
Eenmaal binnen vergaten we dat snel en genoten we er vooral van dat de ploeg van Erik ten Hag weer hartstochtelijk toegejuicht werd door de supporters. Een ploeg waarin Maarten Stekelenburg, Devyne Rensch en Nico Tagliafico de opvallendste afwezigen waren. Al blijkt laatstgenoemde last te hebben van een lichte liesblessure. Ook de strijd om de Johan Cruijffschaal lijkt voor de Argentijnse linksback te vroeg te komen.

Remko Pasveer startte zodoende onder de lat en in de defensie vonden we Perr Schuurs terug. Dat had tot gevolg dat Jurriën Timber op de bank begon. In de wetenschap dat de komst van Steven Berghuis nu al de meest besproken transfer van deze zomer is, waren we vanzelfsprekend vooral benieuwd hoe de voormalig Feyenoord-aanvaller ontvangen zou worden door het Amsterdamse publiek.

Met een staande ovatie, zo bleek. Op het moment dat stadionspeaker Rob van Rossum zijn naam omriep, schroefden de 25.000 aanwezige supporters het volume zelfs flink op. Daarmee werden de enkelen die toch besloten te fluiten flink overstemd.

‘Mister 1-0’ zorgt voor bliksemstart
Ajax lijkt deze voorbereiding een abonnement te hebben op razendsnelle goals en het tempo wordt met de week verder opgeschroefd. Tegen RSC Anderlecht, Bayern München en Red Bull Leipzig lag de bal telkens binnen tien minuten in het netje en dus hadden de Amsterdammers tegen Leeds een traditie in leven te houden.

Daar hadden ze ditmaal slechts een kleine twee minuten voor nodig. Wie anders dan ‘Mister 1-0’, Davy Klaassen, schoof de bal binnen nadat Luke Ayling zich liet verrassen. Ook de 2-0 van Schuurs verdiende het predicaat ‘dikke prima’. Na een goed één-tweetje met Dusan Tadic wipte de Limburger de bal over de uitgekomen doelman Illan Meslier heen.

Hadden we het ook al over de 3-0 gehad? Nee? Nou, die mag zeker niet onbenoemd blijven. De strakke pegel van Ryan Gravenberch was namelijk om van te smullen, waardoor de equipe van Ten Hag met een uiterst comfortabele stand de kleedkamers opzocht voor de rust.

Speeltijd voor talenten
In het tweede bedrijf zagen we dat Ten Hag een blik wissels open trok. David Neres mocht zich een helft laten zien, Timber kwam erbij en kreeg zelfs de aanvoerdersband om en veel jonge talenten kregen nog wat speeltijd. Qua energieniveau zakte het wat in, maar Danilo Pereira bepaalde de eindstand nog wel op 4-0.

Ajax lijkt klaar voor de strijd om de Johan Cruijffschaal. Al weten we dat zaterdag natuurlijk pas echt, wanneer het tegen PSV weer om de prijzen gaat.

Aanbevolen
Rasmussen smaakmaker bij overwinning jeugdig Ajax op Leeds

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >