Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rasmussen smaakmaker bij overwinning jeugdig Ajax op Leeds

Christian Rasmussen beleeft een prachtige voetbalweek. De achttienjarige Deen verlengde niet alleen zijn contract tot de zomer van 2024, maar was ook de grote blikvanger bij het middagduel met Leeds United FC. Een jeugdig Ajax was daarin met 3-1 te sterk voor de Engelsen.

04 augustus 2021 - 15:59
Rasmussen 1200
Rasmussen blinkt met zijn sterke spel uit. © Pro Shots

Huh? Het treffen tussen Ajax en Leeds United wordt toch pas om 20.15 uur gespeeld? Dat klopt, dan komen de eerste elftallen van beide clubs in de Johan Cruijff Arena in actie! In de middaguren was het echter alvast de beurt aan de jonkies van beide clubs en dat leverde een verrassend leuk duel op.

Bij ‘Jong’ Ajax, dat voor de gelegenheid werd gecoacht door Mitchell van der Gaag, John Heitinga en Richard Witsche, verschenen voldoende interessante namen aan de aftrap. Zo mocht Jay Gorter de volle negentig minuten het doel verdedigen en kregen talenten als Youri Regeer, Kian Fitz-Jim en Rasmussen de kans om zich weer te laten zien aan de technische staf.

Vooral laatstgenoemde liet die mogelijkheid niet onbenut. Een dag nadat hij zijn handtekening had gezet onder een nieuw contract bij Ajax, dartelde Rasmussen frivool over het veld en was hij betrokken bij meerdere Amsterdamse goals.

Zo zagen we de Deense aanvaller na dertien minuten een fraaie loopactie maken, waarna hij Max de Waal in stelling bracht om de 1-0 op het scorebord te brengen. Twaalf minuten later haalde hij zelf de trekker over, door de bal uit een terug gekopte hoekschop tegen de touwen te werken. Erik ten Hag keek vanaf de tribune goedkeurend toe en maakte driftig notities.

Aanbevolen
TV-tip: zo mis je niets van Ajax - Leeds United

Leeds wist lange tijd weinig in te brengen tegen het energiek spelende Ajax, ondanks dat er bij de Engelsen verschillende net teruggekeerde internationals meededen. Zo was bijvoorbeeld Kalvin Phillips van de partij, die tijdens het afgelopen EK in alle wedstrijden van het Engelse nationale team in actie kwam.

Vlak na rust voerde Kristian Hlynsson, na een goede loopactie van de eveneens sterk spelende Fitz-Jim, de score op tot 3-0, waarna we nogmaals mochten genieten van Rasmussen. De aanvaller trok vanaf de rechterkant naar binnen, om vervolgens met zijn sterke linkerbeen hard uit te halen. Dat zijn poging strandde op de onderkant van de lat was ronduit zonde.

“Van deze jongen gaan we nog veel horen,” waren de veelzeggende woorden van de commentator van Ziggo Sport, toen Rasmussen na 67 minuten werd gewisseld. Zijn optreden heeft ons ook alleen maar nieuwsgieriger gemaakt! Een extra reden om de duels van Jong Ajax de komende tijd met bovengemiddelde interesse te volgen.

Leeds kreeg in de slotfase wel meerdere kansen, maar Gorter lag telkens in de weg. De keeper capituleerde pas in de slotminuut, toen Max Dean vanaf de penaltystip zijn ploeg toch op het scorebord wist te brengen.

De conclusie is in ieder geval dat Ajax deel één van de dubbele ontmoeting met Leeds relatief eenvoudig heeft gewonnen. Vanavond is het aan de hoofdmacht om dat kunstje te herhalen.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >