Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jonge Schare-lid Jesse maakt debuut in drievoud: ‘Bomvol Ajaxweekje!’

De 14-jarige Jesse Navis had tot vorige week nog nooit een wedstrijd van Ajax in de Johan Cruijff Arena bezocht. Tijd daar verandering in te brengen, dacht hij zo. En hoe! In vier dagen tijd stond het kersverse lid van Ajax Jonge Schare driemaal in het mooiste stadion van Nederland, waarvan twee keer zelfs langs de lijn!

Door Jordy Haak
09 augustus 2021 - 14:34
Jesse Navis 1200
Gaaf! Met een vlag op het veld staan tijdens Ajax - PSV. © Björn Martens

Daar willen we natuurlijk meer van weten en dus namen we de telefoon ter hand. Een debuut in drievoud, hoe zit dat? “Ik ben afgelopen week als supporter naar de oefenwedstrijd Ajax - Leeds United geweest, daarna heb ik een bezoek gebracht aan de Ajaxdroomdagen en bij de Johan Cruijffschaal mocht ik vlaggendrager zijn. Het was een bomvol Ajaxweekje,” vertelt een enthousiaste Jesse.

Stiekem had hij best wel een keer eerder naar Ajax gewild, maar zonder clubcard is het lastig aan kaartjes te komen. Daarom besloot Jesse dit seizoen lid te worden van Ajax Jonge Schare en maakte hij direct gebruik van de mogelijkheid mee te doen aan onze prijsvragen. Met succes, want prompt kwam de jonge Ajacied als winnaar uit de bus. En dus stond hij zaterdagavond met een vlag op het veld, toen Ajax en PSV de grasmat betraden voor de strijd om de Johan Cruijffschaal.

Aanbevolen
We organiseren weer een toffe selectiedag voor ballenjongens en -meiden! [VOL]

“Dat was best spannend, maar ik heb vooral een hele leuke dag gehad,” vervolgt Jesse, die vanzelfsprekend nog altijd baalt van de 0-4 uitslag. “Toch was het heel tof om de spelers van zo dichtbij te bewonderen. Remko Pasveer stond vlak voor mijn neus. Wie mijn favoriete Ajacied is? Dusan Tadic! Ook die heb ik van dichtbij kunnen zien.”

Alsof het allemaal nog niet genoeg was, bracht Jesse een dag eerder dus ook al een bezoek aan de Ajaxdroomdagen. “Ook dat was gaaf. Ik heb aan alle spelletjes meegedaan en het volledige rondje door het stadion gemaakt. Ik was slechts één keer eerder in de Arena geweest bij een wedstrijd van het Nederlands elftal, maar dit was heel anders. Zo dicht langs het veld maakte het stadion nog meer indruk op mij."

Tijdens het afgelopen coronajaar volgde Jesse de wedstrijden van Ajax allemaal live op televisie. Want hè, van je favoriete club wil je natuurlijk niets missen. Toch was dat niet te vergelijken met de ervaring die hij nu had in het stadion. Dat smaakt dan ook naar meer! “Er was bij de wedstrijden best veel publiek en de sfeer op de tribunes was echt gaaf. Dat wil ik vaker meemaken. Deze wedstrijden vergeet ik in ieder geval niet meer.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >