Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars: ‘Berghuis kan bij Ajax een nog betere speler worden’

Marc Overmars blijkt niet vies van een pikante overgang binnen de eigen landsgrenzen. Nee hoor, de directeur spelerszaken ging op de koffie in Rotterdam en hengelde Steven Berghuis na wat gesteggel binnen. Hij legt uit waarom.

16 juli 2021 - 17:21
Overmars 1200 Berghuis
Overmars ging op de koffie in Rotterdam. © Pro Shots

Dat Berghuis naar Ajax zou komen, stond al wel zo’n beetje zo goed als vast. De landskampioen moest er met Feyenoord alleen nog uitkomen voor wat betreft de transfersom. Ajax dacht Berghuis in te kunnen laden voor vier miljoen euro. Dit zou de gelimiteerde en afgesproken transfersom zijn in het contract van de aanvaller.

Feyenoord zag dit echter anders en wilde meer geld zien. Even leek een arbitragezaak op komst, maar daar zou werkelijk helemaal niemand wijs van zijn geworden. Ajax deed derhalve wat water bij de spreekwoordelijke wijn en betaalt een bedrag dat via bonussen kan oplopen tot maximaal zo’n 5,5 miljoen euro.

Aanbevolen
Berghuis wil spelen om prijzen en verklaart daarmee overgang naar Ajax

Overmars is tevreden dat de zaak – de medische keuring moet nog wel gebeuren – is afgerond. “Steven is een belangrijke Nederlandse speler, hij heeft de afgelopen jaren stappen gezet en is als gevolg daarvan ook international geworden. De mogelijkheid diende zich aan om hem over te nemen en wij denken hem goed te kunnen gebruiken."

De concurrentie bij Ajax is voorin best groot, maar kennelijk durft Berghuis die wel aan. Het gaat vooral spannend worden tussen de nieuwe aankoop en Antony. En wat doet David Neres…? Blijft hij of gaat hij? Dat zal de komende periode allemaal vanzelf duidelijk worden.

Overmars: "De laatste seizoenen van Ajax laten zien dat we ontzettend veel wedstrijden spelen, dus het is belangrijk dat we alle posities goed bezet hebben. We halen met hem een creatieve aanvaller in huis met een hoog rendement, zijn cijfers spreken voor zich. Samen met de andere technische mensen bij Ajax denk ik dat er nog rek in zit. Wij denken dat hij bij ons een nog betere speler kan worden. Dat mag hij vanaf deze zomer laten zien."

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >