Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Berghuis wil spelen om prijzen en verklaart daarmee overgang naar Ajax

De transfer die er al een tijd aan zat te komen is nagenoeg rond. Als de medische keuring van Steven Berghuis geen roet in het eten gooit, dan mag de aanvaller zich binnenkort speler van Ajax noemen. Hij tekent dan een contract in Amsterdam tot en met de zomer van 2025.

16 juli 2021 - 16:58
Berghuis Blind 1200
Berghuis kiest niet de makkelijkste weg, zo veel is duidelijk. © Pro Shots

Ajax bereikte op hoofdlijnen overeenstemming met Feyenoord over de veelbesproken transfer. In Rotterdam zijn veel supporters er bijzonder pissig over, terwijl in Amsterdam de meningen nogal uiteenlopen. De één vindt het prachtig om de druiven zuur te zien in De Kuip, de ander ziet een goede voetballer naar Ajax komen en weer een ander vindt de overgang maar niks.

Zo veel supporters, zo veel meningen. Feit is dat Berghuis de concurrentie bij Ajax in elk geval aandurft, waar Kamaldeen Sulemana minder moed bleek te hebben. Sowieso laat Berghuis met de overstap zien dat hij zich weinig aantrekt van wat anderen ervan vinden.

Aanbevolen
Wat als Berghuis zou komen in het pre-social media tijdperk?

Berghuis is 29 jaar en wilde deze uitdaging aangaan, zo legt hij uit op de website van Ajax. “Ik wilde graag nog een stap maken, dat was bekend. Belangrijk daarbij is dat ik mezelf sportief verder wil ontwikkelen. Bij het maken van de keuze voor mijn nieuwe club was ik naast mijn ontwikkeling als voetballer erg op zoek naar de combinatie van spelen om prijzen, spelen in de Champions League en in beeld blijven bij Oranje. Bij Ajax valt dit allemaal samen.”

Dat Berghuis naar Ajax zou komen, stond al wel zo’n beetje zo goed als vast. De landskampioen moest er met Feyenoord alleen nog uitkomen voor wat betreft de transfersom. Uiteindelijk is een arbitragezaak voorkomen. Ajax deed wat water bij de wijn en betaalt een bedrag dat via bonussen kan oplopen tot maximaal zo’n 5,5 miljoen euro.

Berghuis werd op 19 december 1991 geboren in Apeldoorn. De international stond bij de Rotterdammers nog tot en met medio 2022 onder contract. Eerder kwam de vleugelspeler, die zijn jeugdopleiding genoot bij Go Ahead Eagles, respectievelijk uit voor FC Twente, VVV-Venlo, AZ en het Engelse Watford.

Aanbevolen
Overmars: ‘Berghuis kan bij Ajax een nog betere speler worden’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >