Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Ook in België moesten ze weer even wennen aan supporters

De terugkeer van supporters, journalisten en sponsoren in het stadion. Na anderhalf jaar voetbal in coronatijd is het allemaal weer even wennen, maar mooie verhalen levert het sowieso op!

Door Jordy Haak
17 juli 2021 - 10:39
Bloganderlecht800
Het was even zoeken naar de juiste plek van bestemming. © Ajax Life

Dat begint al ruim twee uur voor de aftrap van het oefenduel tussen Anderlecht en Ajax. De terrassen van de voetbalkroegjes rondom het Lotto Park staan vol met groepen supporters, opzwepende muziek galmt door de speakers en het bier vloeit rijkelijk. Wennen? Het voelt vertrouwd en nieuw tegelijk. Een beeld uit – voor het gevoel – vervlogen tijden.

Onze persaccreditatie mogen we ophalen bij ingang 2. ‘Bij het torentje Peper & Zout,’ wordt daar in de begeleidende mail aan toegevoegd. Wat de logica hierachter is, blijft ons volstrekt onduidelijk, maar bij het bewuste torentje krijgen we wel keurig een rood toegangsbandje om de pols geschoven. Een bandje dat onverwachte deuren blijkt te openen.

Zo worden we naar de hoofdingang doorverwezen en belanden we na het beklimmen van een vijftal trappen plots tussen de skyboxen en lounges. Daar worden we hartelijk begroet door een Vlaamse medewerker, die wel verwonderlijk opkijkt dat dit Nederlandse gezelschap in dit deel van het stadion opduikt. “Bij de ticketafdeling moeten ze vast ook nog even wennen,” grapt hij. “Perstribune? Nooit van gehoord.”

De zesduizend aanwezige supporters maken lawaai voor het dubbele aantal. Weer even wennen, maar oh zo lekker.

Een andere, al even vriendelijke medewerker, weet ons wel naar de juiste plaats te begeleiden en geeft ons spontaan een minirondleiding door het Lotto Park. We horen dat het stadion een capaciteit heeft voor 21.500 toeschouwers en dat de club twee harde kernen heeft. Achter de beide doelen zingen elkaar toe. Vinden we mooi!

Anderlecht begint volgende week al aan de nieuwe competitie en de medewerker vertelt dat de Belgische overheid hoopt dat er dan weer 12.000 supporters op de tribune plaats kunnen nemen. De oefenpot tegen Ajax is de laatste van hun voorbereiding en dient dus ook om proef te draaien en alvast te wennen aan die situatie. 

Verplaatsen binnen het stadion moet nog met een mondkapje op, maar als je eenmaal je plek hebt bereikt, kan het kapje af en mag er weer hartstochtelijk worden gezongen. Dat ondervinden we ook wanneer we na een tour door het halve stadion uiteindelijk op de perstribune uitkomen. De zesduizend aanwezige supporters maken lawaai voor het dubbele aantal. Weer even wennen, maar oh zo lekker.

De audiotapes met stadiongeluiden voor het televisiepubliek kunnen eindelijk weer de prullenbak in. Dit is het echte werk en het maakt de hele entourage direct zoveel beter! De wedstrijd zelf? Die is niet heel hoogstaand, maar Ajax wint wel en maakt twee uitstekende goals. Zoals je begrijpt, kunnen we daar prima aan wennen.

Aanbevolen
Plaatjes kijken van ‘galamatch’ tussen Ajax en Anderlecht!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >