Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geëmotioneerde Blind roept op niet te speculeren over toekomst Eriksen

Dapper, fier en koen. Dat is Daley Blind. Met betraande ogen verliet de Ajacied het veld, toen hij tijdens het duel met Oekraïne (3-2) werd gewisseld. Door de gebeurtenissen rond Christian Eriksen overwoog de verdediger serieus om het eerste EK-groepsduel aan zich voorbij te laten gaan. ‘Ik ben trots dat ik het toch heb gedaan.’

14 juni 2021 - 09:10
Eriksen Blind 1200
Blind hoopt dat de mensen Eriksen vooral met rust laten. © Pro Shots

Oranje stond met 2-0 voor toen het bordje met rugnummer 17 omhoogging. Blind ging naar de kant en we ontwaarden tranen in de ogen van de geëmotioneerde routinier, die zelf natuurlijk veel meemaakte. Na zijn vertrek werd het nog flink spannend binnen de lijnen en leek Oranje het even helemaal kwijt, maar Blind zag zijn ploeggenoten alsnog een late 3-2 uit het vuur slepen.

Drie punten, hatsa, maar het ging achteraf natuurlijk ook vooral over zijn emoties en waar die vandaan kwamen. Had het te maken met een opspelende blessure of was het nare incident met Eriksen de aanleiding? Voor de draaiende camera van de NOS beaamde Blind dat de ontwikkelingen rond zijn oud-ploeggenoot flink bij hem waren binnengekomen. “Ik heb er niet lekker van geslapen.”

Aanbevolen
Oranjeleeuw Timber debuteert op EK met late zege op Oekraïne

Blind zag zijn Deense maatje live op televisie op de grasmat vallen, samen met jongens die ook de situatie met Abdelhak Nouri meemaakten of teamgenoot zijn van Eriksen. “Dat heeft zo veel impact. Voor mij waren dat herkenbare dingen. Dat maakte het heftig. Ik heb een mentale horde moeten overwinnen om vandaag te spelen. Ik had er moeite mee en ben trots dat ik het gedaan heb. Dan komt uiteindelijk de emotie eruit.”

Blind weet als geen ander hoe het is als mensen speculeren over zijn toekomst en gezondheid en zag ook dit rondom Eriksen alweer gebeuren. “Laat het asjeblieft met rust, niet speculeren over wat eventueel een oorzaak kan zijn,” sprak Blind de wens uit om de Deense ex-Ajacied niet te belasten met allemaal vragen over wat dit betekent voor zijn voetbalcarrière en toekomst.

Hopelijk begint 2020 voor Blind beter dan 2019 eindigde. © Pro Shots
Aanbevolen
Gespeculeer cardiologen zorgt voor irritaties bij familie Blind

Eriksen ontving al een appje van Blind. De Ajacied was blij te horen dat het naar omstandigheden goed met Eriksen gaat en dat hij zijn ploeggenoten had aangemoedigd door te gaan. “Om te horen dat het goed met hem gaat, geeft iedereen toch de kracht om te kunnen spelen. Als het niet goed met hem zou gaan, dan blijft dat toch in je hoofd spoken.”

Bondscoach Frank de Boer sprak na de nipte openingszege zijn waardering voor Blind niet onder stoelen of banken. “Hij heeft echt alles op alles gezet om hierbij te zijn,” doelt de trainer op de race tegen de klok na een enkeloperatie. Daar kwam de situatie met Eriksen dus bovenop. Blind verzamelde moed en verscheen aan de aftrap. De Boer: “Hij heeft veel moeite gehad met wat er bij Denemarken gebeurde.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >