Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gespeculeer cardiologen zorgt voor irritaties bij familie Blind

Het gaat goed met Daley Blind. Hij voelt zich kiplekker. Dit weten we omdat vader Danny dit op televisie heeft verteld. Maar de familie Blind is ook een beetje boos op allerlei cardiologen die wel eventjes – van afstand – menen te weten hoe het hersteltraject eruit komt te zien.

27 december 2019 - 12:10
irritatiesbijfamblindcar
Hopelijk begint 2020 voor Blind beter dan 2019 eindigde. © Pro Shots

Het lijkt erop dat de telefoonklappers deze weken overuren draaien, want we kwamen in zo'n beetje ieder voetbalmedium wel een witte jas tegen. De ene witte jas riep vervolgens A, weer een andere tetterde over B en nummer drie begon over optie C.

Het gekke is dat geen van deze cardiologen ook maar enig inzicht heeft in het medisch dossier van Blind junior en dus totaal niets zeggen kunnen zeggen, laat staan dat ze kunnen voorspellen hoe het vervolg van Daleys loopbaan eruit komt te zien.

“Daar heb ik in algemene zin wel moeite mee. Ik vind sowieso: als je het dossier niet kent, moet je er niets over roepen. Want dan kom je in de 'als-sfeer', dan kun je er wel van alles van vinden,” haalt vader Danny bij Ziggo Sport uit naar al die zogenaamde specialisten.

“Het zijn ook vaak figuren die iets lager in de pikorde zitten die zich dan geroepen voelen om er iets over te zeggen,” vervolgt Danny. En hij heeft gelijk. Je kunt als cardioloog hooguit uitleggen wat er aan de hand was bij Daley, in algemene termen, en hoe normale mensen op zo'n situatie reageren.

Maar in deze specifieke zaak? Mondje houden en afwachten. Afwachten doen ook Danny, Daley en de rest van de familie Blind, want in januari moet meer duidelijk worden over het vervolgtraject. Daley gaat niet mee met Ajax op trainingskamp, maar moet onder medisch toezicht verschillende tests afleggen om te kijken hoe hij herstelt van de ontstoken hartspier waar hij mee kampt.

“Daley voelt zich kiplekker en dat is ook het tegenstrijdige, vooral voor hemzelf. Je weet dat er iets niet goed zit, terwijl je je gewoon prima voelt. De komende weken moeten uitwijzen hoe hij reageert op inspanningen, op tests in het ziekenhuis en daarna op trainingen. Er zal geregistreerd worden hoe zijn rikketik reageert,” deelt Danny.

“De afgelopen periode probeer je zaken te relativeren. Daley had een moment tijdens Ajax - Valencia dat ook anders had kunnen aflopen, ja. Dat is goed afgelopen, hij voelt zich prima. Of Daley topsport kan blijven bedrijven, moet de komende periode uitwijzen.”

De huidige stand van zaken is dat Blind fijn Kerstmis heeft gevierd met zijn familie en zelfs op reis ging om een thuiswedstrijd van Manchester United bij te wonen. Dat is allemaal goed om te zien en hopelijk keert Daley ook terug op het veld, maar zijn gezondheid is en blijft het belangrijkste.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >