Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Trots op vrijwilligers en hun choreo, ook daarmee is Ajax de grootste!

Check tijdens Ajax - VVV Venlo de lange zijde van het stadion aan de overkant. Het liefst zien we daar Ajaxsupporters juichen, zingen en springen, maar vandaag zie je daar een geweldig eerbetoon ván supporters. Iets om trots op te zijn.

13 mei 2021 - 13:25
Choreo1200
Knallen met z'n allen, vrijwilligers aan het werk! © De Brouwer

Het was iedereen tijdens de KNVB-bekerfinale al opgevallen dat De Kuip er prachtig uitzag door een gigantische choreo (in goed Nederlands: sfeeractie) op de korte zijde van het stadion, waar normaal de Ajaxsupporters tijdens de bekerfinale staan.

Met man en macht hadden vrijwilligers die zich uitgesloofd om hun club – ondanks de afwezigheid van supporters – toch aan te moedigen. Uitspraken als ‘De Kuip heeft er nog nooit zo mooi uitgezien’ waren natuurlijk een groot compliment.

De choreo tijdens de bekerfinale smaakte naar meer en de laatste dagen is er dan ook met bloed, zweet, tranen (en ook veel lachen) door talloze vrijwilligers gewerkt om tijdens de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen ook de Johan Cruijff Arena om te toveren. En ik kan niet anders zeggen dan dat dit uitstekend is gelukt.

Mijn hart werd verwarmd door de geweldige samenwerking van al die vrijwilligers die één ding gemeen hebben met elkaar; hun onvoorwaardelijke liefde voor Ajax

Zo’n choreo ontstaat niet vanzelf. Het begint met een idee, de medewerking van Ajax en de Johan Cruijff Arena. Dan een ontwerp, aanschaf van de materialen en uiteindelijk genoeg mensen om het voor elkaar te krijgen.

Bij de actie voor Ajax - VVV moesten er ruim 20.000 rode en witte vuilniszakken van rollen worden afgescheurd en om stoelen worden gebonden. Reken maar uit: daar heb je heel veel vrijwilligers voor nodig. En geloof mij: die vuilniszakken werken niet altijd mee…

Veel supporters werden benaderd om hun vrije uurtjes te besteden en zo deze actie voor elkaar te krijgen. Zelfs een aantal medewerkers van Ajax kwamen vrijwillig helpen! Mijn hart werd verwarmd door de geweldige samenwerking van al die vrijwilligers die één ding gemeen hebben met elkaar: hun onvoorwaardelijke liefde voor Ajax.

Door deze Ajacieden is er vandaag bij het laatste thuisduel van 2020/2021 een schitterend eerbetoon aan de club, de spelers en hun supporters. Daar ben ik dan weer enorm trots op, want ook daarin blijkt onze club de grootste. Hopelijk volgend seizoen weer vaak een choreo, maar dan met supporters in het stadion.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >