Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Reacties uit kamp Ajax over matige, maar uitermate grappige klassieker

Ajax stapte zondag als kampioen én bekerwinnaar in de bus richting De Kuip. Jasjes aan met XXXV erop en alles. Je mag Rotterdam best even laten weten hoe de verhoudingen liggen, nietwaar? Een geweldige klassieker leverde het echter niet op. Een grappige wel. Hoe dachten de spelers er zelf over?

10 mei 2021 - 10:22
Kamp Ajax 1200
Ha, kijk, eindelijk een EIGEN doelpunt! © Pro Shots

Nee, het niveau was niet bijster hoog. Feyenoord kon simpelweg niet beter dan het liet zien en passeerde tot twee keer toe de eigen doelman, terwijl de Ajacieden ook niet al te veel energie in het duel leken te stoppen. Als Maarten Stekelenburg de man van de wedstrijd is, dan weet je dat het elders op het veld niet overhield.

De doelman was op slag van rust belangrijk door een strafschop van Leroy Fer vakkundig uit zijn hok te ranselen. Stekelenburg zorgde er de laatste maanden zelf voor dat het amper meer over Andre Onana ging. Dat op zichzelf is al een knappe prestatie. Het EK lonkt zelfs, als we bondscoach Frank de Boer moeten geloven!

Stekelenburg sprak met ESPN over de mogelijke deelname aan het EK: “Dat is mooi om te horen. Ik kwam eigenlijk terug om hier achter Onana te zitten. Alles loopt dan anders en als je dan uiteindelijk wordt beloond met een terugkeer in het Nederlands elftal, is dat alleen maar mooi.” Het uitgestreken gelaat waarmee Stekelenburg zijn ‘blijheid’ toont, is exemplarisch voor zijn nuchterheid.

Gravenberch toonde zich even verderop bij de NOS in zijn nopjes met de zege op Feyenoord. “Het was niet onze beste wedstrijd, maar je wint ‘m met 0-3 en daar zijn we tevreden mee. We hebben er veel wedstrijden opzitten en iedereen is een beetje vermoeid. Feyenoord motiveert nog wel, want van Feyenoord wil je sowieso niet verliezen.”

Was er sprake van champagne in de benen? Gravenberch: “Je wordt niet zomaar kampioen, dus we hebben het wel gevierd met z’n allen. Je hoort het nog steeds aan mijn stem. We vierden het samen met de spelers. We hebben met z’n allen wat gegeten en gedronken.”

Ook Davy Klaassen was tevreden, maar weet als geen ander dat het niveau op momenten droevig was. “Het was zonder supporters. We zijn al kampioen en dat was vandaag af te zien aan de wedstrijd. Het speelde ook mee dat het erg warm was, maar de wedstrijd was niet best, nee,” aldus de Ajacied bij ESPN.

Het ging na afloop eveneens over het geven van rust aan spelers. Zo is Nico Tagliafico al op vakantie gestuurd. Klaassen heeft daar zelf geen behoefte aan. “Ik weet niet wat de plannen van de trainer zijn, maar ik hoef niet. Iedereen kent op zeker moment vermoeidheid, daar moet je op letten, maar ik voel me goed.”

Waar Stekelenburg een belletje kan verwachten van De Boer, daar hoopt de jeugdige Devyne Rensch eveneens op een mooie beloning voor een geweldig debuutseizoen. “Ik focus me op het grote EK én het jeugd-EK, omdat je nooit weet hoe het loopt,” aldus de achttienjarige in De Telegraaf. “Ik blijf mijn best doen en zie wel hoe het loopt.”

Rensch speelde zondag zijn eerste klassieker in De Kuip, maar het was er eentje zonder ziel. “Natuurlijk had ik liever in een vol stadion gespeeld, maar nu kan het gewoon niet anders. Dat moeten we accepteren. Ik hoop dat de supporters thuis een leuke wedstrijd hebben gezien.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >