Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Fedde den Os (9 jaar) interviewt Davy Klaassen (28 jaar)

Ajax Kids Clublid en prijswinnaar Fedde den Os maakte iets geweldigs mee. Hij mocht Davy Klaassen interviewen. Hoe stoer is dat? Nou, heel stoer dus! De vriendjes van Fedde hielpen met het bedenken van vragen. Fedde nam een flinke lijst met vragen mee naar Amsterdam. Genoeg om te bespreken dus. Lees maar!

21 mei 2021 - 10:05
Klaassen Fedde 1200
Davy nam alle tijd voor Fedde en het was supergezellig! © Ajax Kids Club

Hoi Davy, als ik een weekend bij je zou komen logeren, hoe ziet ons weekend er dan uit?
“Haha, wat een leuke vraag, Fedde! In het weekend spelen we natuurlijk sowieso met Ajax. Dus dan neem ik je zondag mee naar een wedstrijd. We staan zaterdag om 9.00 uur op. Dan laten we gezellig mijn hond Rio uit en geven we hem eten. Daarna doen we even rustig aan. Om 11.15 uur rijden we naar de zaterdagtraining. We moeten dan om 12.00 uur aanwezig zijn. Dan praat trainer Erik ten Hag ook over de tegenstander van zondag. Hij vertelt dan wat hij van ons verwacht en daarna gaan we eten met de andere spelers."

"Als we klaar zijn, dan gaan we naar huis en doen we rustig aan of spelen wat met de hond. Na het eten kijken we lekker voetbal op tv. Zondag is de wedstrijd, dus dan ontbijten we natuurlijk heel goed, want we moeten energie hebben om lekker te kunnen voetballen. Na de wedstrijd ben ik meestal wel moe, maar wel blij. Waarom blij? Nou ja, we winnen natuurlijk best vaak, haha! Heb je dan een leuk weekend gehad?”

Zeker weten! Wat doe je als je niet hoeft te voetballen?
“Dan ben ik vaak thuis. We voetballen en trainen nu heel vaak, dus dan heb ik helaas niet veel tijd om vrienden te zien. En ik moet ook echt mijn rust pakken. Meestal speel ik thuis met mijn hond of ga ik met mijn vriendin en de hond een stuk wandelen. Ik speel ook piano. Dat vind ik leuk en dat doe ik ook best wel veel.”

Wat is de beste 1 aprilgrap die je ooit hebt uitgehaald?
“Haha, op de club maken we élke dag veel grappen met elkaar. Daar hoeft het niet per se 1 april voor te zijn. Dan worden voetbalschoenen verstopt en zo. Dat soort grapjes!”

Welk dier zou je willen zijn?
“Als ik naar mijn hond Rio kijk, dan zou ik hem wel willen zijn. Het is een Engelse bulldog. Hij kijkt heel boos, maar is heel lief. Hij mag echt alles. Hij is zó verwend. Hij krijgt lekker te eten en wordt continu geknuffeld en gekriebeld. Hij is lekker lui en ligt heel de dag te slapen. Hij wil alleen bij mooi weer naar buiten. Ja, dat lijkt me wel wat. Ik kies voor mijn hond!”

Fedde en Davy bespraken nog veel meer! Het volledige interview met Klaassen lees je in Ajaciedjes. Deze viel bij Ajax Kids Clubleden vanaf 6 jaar op de deurmat. Het blad volgend seizoen ook ontvangen? Sluit je dan aan! Nieuwe aanmeldingen worden verwerkt vanaf 1 juni.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >