Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Timber: ‘Ik zou in het veld soms de gedachten van Blind willen lezen’

Jurriën Timber (19) beleefde een geweldig seizoen. Het jaar van zijn doorbraak. Dan is er plots meer aandacht en komen er vragen. Niet alleen van gerenommeerde journalisten, maar ook van Ajax Kids Clubleden. Zij stellen de leukste vragen, zo vond Timber ook.

20 mei 2021 - 12:02
Timber Blind 1200
Dit is één van de mooiste foto's van na de gewonnen bekerfinale. © Pro Shots

We vroegen onze lezertjes van Ajaciedjes, hét niet te evenaren Ajax Kids Clubblad, om vragen in te sturen voor de jonge verdediger. Nou, dat hebben geweten. Onze mailbox stroomde over met leuke vragen. Neem bijvoorbeeld de stelling die Ajax Kids Clublid Sepp Schrijver aan Timber voorlegde:

“Hoi Jurriën, ik heb een stelling voor je: gedachten van anderen kunnen lezen óf in de toekomst kunnen kijken?”

Timber moet lachen om de stelling. Ook denkt de Ajacied er lang over na. Heel lang! Maar dan weet hij het: “Ik kies voor gedachten lezen. Het kan wel handig zijn om te weten wat de trainer over mij denkt. En ook zou ik wel eens de gedachten van Daley Blind willen lezen, bij moeilijke situaties in een wedstrijd. Daar kan ik natuurlijk onwijs veel van leren!”

Het is een geweldig mooi antwoord van de jongeling, die in veel al heel volwassen overkomt. Rustig en bedachtzaam. De vragen van Ajax Kids Clubleden leveren ook fijne antwoorden op. Zo wilde Levi Post weten of zijn moeder hem vroeger voor straf wel eens de bal afpakte.

Timber: “Zeker! Mijn broer Quinten en ik wilden altijd graag voetballen. We deden dat ook wel in huis… Dat vond mijn moeder wel vervelend. Logisch, want af en toe kwam de bal tegen een vaas of de televisie. Dan werd mijn moeder wel gek, ja… Dan waren we de bal wel even kwijt.”

We begrijpen mama Timber in deze wel, haha!

Het volledige interview met Timber lees je in Ajaciedjes. Deze valt bij Ajax Kids Clubleden vanaf 6 jaar op de deurmat. Het blad volgend seizoen ook ontvangen? Sluit je dan aan! Nieuwe aanmeldingen worden verwerkt vanaf 1 juni.  

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >