Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Euforie Timber over Oranje kan ook zomaar treurnis worden...

Jurriën Timber vindt zichzelf terug in de voorselectie voor het ‘grote’ EK en mag rekenen op het vertrouwen van Frank de Boer. Het valt voor de verdediger echter wel te hopen dat hij ook tot de definitieve selectie behoort, want met Jong Oranje kan hij sowieso niet meer mee…

17 mei 2021 - 10:36
Timber 1200
We gunnen Timber een hele mooie zomer, dus eh... Frank! © Pro Shots

Dat besef leek zondag bij de negentienjarige verdediger echter nog niet helemaal ingedaald, zo maken we op uit zijn woorden bij ESPN. De jongeling hoort op 26 mei of hij tot de definitieve spelersgroep behoort. “Ik hoop er natuurlijk bij te zitten, maar anders heb ik nog een mooi toernooi met Jong Oranje.”

Tja, eh, nou, dat is dus niet zo… Misschien moet iemand hem dat vertellen? Spelers die uit de voorlopige selectie van het grote Oranje vallen, mogen vervolgens niet meer mee naar het EK met Jong Oranje. Dat alles heeft te maken met deadlines voor het inleveren van selecties voor het EK van Jong Oranje en dat van het grote Nederlands elftal.

De definitieve selectie van Jong Oranje moet op 21 mei worden ingeleverd bij de Uefa. De voorbereiding van het grote Oranje start pas op 24 mei. Timber lijkt echter niet helemaal op de hoogte van dit alles, gezien zijn relaxte reactie zondag. In het slechtste geval zit de verdediger thuis voor de buis en grijpt hij overal naast. Een gevalletje tussen wal en schip.

Het is dus hopen op het grote Oranje voor de tiener, die werkelijk een geweldige ontwikkeling doormaakte het afgelopen seizoen. Het feit dat niemand – ook buiten Ajax niet – gek reageerde op de voorselectie van Timber, geeft in elk geval aan dat hij er ook bij het grote publiek vrij goed opstaat.

Timber zelf noemt het een beloning voor het harde werken. “Ik kon het zelf niet geloven. Ik denk dat ik het nog niet echt besef,” aldus de Ajacied, die Perr Schuurs achter zich liet in Amsterdam en terugkijkt op twintig eredivisiewedstrijden, zes Europese wedstrijden en een KNVB-bekerduel.

We gunnen Timber een mooie zomer. Help je een handje mee, Frank?

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >