Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Antony mag van Ajax niet meedoen aan Olympische Spelen

Er gaat een streep door de olympische droom van Antony. De Braziliaan was opgeroepen om met de Onder-23-selectie mee te doen aan het eindtoernooi in Japan, maar Ajax is niet van plan om Antony af te staan aan de nationale ploeg.

17 mei 2021 - 08:34
Antonyos800
Geen potentiële gouden plak voor Antony dus. © Pro Shots

Dit alles heeft natuurlijk te maken met de bomvolle voetbalkalender. Als de Olympische Spelen op 7 augustus eindigden, zit Ajax al volop in de voorbereiding van het volgende seizoen. Sterker nog, de strijd om de Johan Cruijffschaal is een dag later, terwijl de competitie het weekeinde daarop alweer begint.

Erik ten Hag wil Antony er in de openingsfase van de competitie gewoon bij hebben en laat de aanvaller daarom niet naar Tokyo vertrekken. Dat hoeft ook niet, want clubs zijn volgens de regels van de Fifa niet verplicht om hun spelers uit te laten vliegen voor de Olympische Spelen. Dat is bij het WK of EK bijvoorbeeld wel zo.

“Natuurlijk is het een prachtige ervaring, maar het blijft een jeugdtoernooi,” zo gaf Ten Hag uitleg na afloop van het uitduel met Vitesse (1-3). “Onze spelers komen uit in de Champions League, dat is het hoogste niveau. “De Spelen zijn mooi, maar passen niet in de voorbereiding op een seizoen waarin we Europees actief zijn.” 

Voor Lisandro Martínez leek hetzelfde probleem te gelden, maar de verdediger is zondagmiddag niet voor de Onder-23-ploeg, maar voor het ‘grote’ Argentinië opgeroepen. Ook de al vakantievierende Nico Tagliafico zien we terug op die selectielijst.

De Ajacieden die voorlopig zijn geselecteerd voor Oranje krijgen ook iets langer vakantie. De eerste interlandverplichtingen starten 24 mei al, maar Ten Hag hoeft zijn spelers pas de 31ste af te staan.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >