Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne te gast in onze podcast: ‘Spel AS Roma ligt Ajax wel’

Hij stond al onwijs lang op ons podcast-wensenlijstje: Lasse Schöne! In aanloop naar de kwartfinaleduels met AS Roma was het dan zover. De Ajacied in Friese dienst belde in en sprak uitgebreid over Denen bij Ajax, zijn mooiste Amsterdamse herinneringen, zijn Italiaanse avontuur en zijn gedachten over het tweeluik met AS Roma.

06 april 2021 - 13:03
Schone Podcast 1200
Twee echte Ajacieden, waarvan eentje in Friese dienst. © Pro Shots

Schöne is deze dagen veel met Ajax bezig. Hij speelde zondag voor de tweede keer dit seizoen tegen zijn oud-teamgenoten, nam dus de tijd voor onze podcast en ziet uit naar de verrichtingen van ‘zijn’ club in de Europa League.

Ondanks de 1-2-nederlaag genoot Schöne volop van de confrontatie met Ajax. “Het resultaat had aan onze kant beter gekund en misschien hadden we ook wel iets meer verdiend. Maar het is altijd leuk om tegen Ajax te spelen en jongens te zien met wie je zo veel hebt meegemaakt. Het was een leuke middag!”

Ajax zal donderdag tegen AS Roma wel uit een ander vaatje moeten tappen, wil het iets klaarmaken. Volgens Schöne komt dat wel goed. De Deen maakt zich daar weinig zorgen over. Is er eigenlijk al contact met hem opgenomen over hoe AS Roma speelt? Schöne kan het immers weten, gezien zijn Italiaanse uitstapje en de duels die hij zelf met de Giallorossi uitvocht.

“Ik heb uuuurenlang overleg gehad met Erik ten Hag, haha! Nee joh, ik heb alle vertrouwen in hoe Ajax zijn wedstrijden benadert, dus ik heb niet het idee dat ze mijn hulp nodig hebben.”

Volgens Schöne hoeft Ajax niet zenuwachtig te worden, zolang het zijn eigen spel speelt. “De manier waarop Ajax speelt, dat vinden Italianen soms wel lastig. Zeker als spelers gevonden worden tussen de linies met snel combinatiespel. Ik denk dat het Roma's spel Ajax wel goed ligt.”

De Italianen moeten het stellen zonder Stephan El Shaarawy, Henrikh Mkhitaryan en Rick Karsdorp. Ajax mist met Daley Blind echter de belangrijkste speler, zo denkt Schöne. “Maar toch denk ik dat Ajax een hele goede kans maakt. Zoals ze de laatste tijd op dreef zijn, maak ik me geen zorgen.”

Schöne laat in onze podcast weer horen wat een sympathieke gast het is. 287 duels voor Ajax, 64 doelpunten en 52 assists. Een echte!

Klik hier om de hele podcast te beluisteren en hoor hoe Schöne denkt over zijn voetbaltoekomst, Nederland en waarom Denen zo ontzettend goed bij Ajax passen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >