Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax biedt seizoenkaarthouders ruimhartig pakket vol compensatiekeuzes

Er is nieuws voor supporters over hun huidige seizoenkaart en eventuele compensatie. Seizoenhouders hebben recht op terugbetaling van duels die door corona niet bezocht konden worden, maar kunnen ook kiezen (een deel van het) geld te doneren. Precies zoals Ajax bij aanvang van het seizoen beloofde. De club houdt met iedereen rekening en komt met een uitermate ruim keuzepakket. Klasse!

06 april 2021 - 11:20
Compensatie Nico 1200
Dit retro-jack gaat exclusief naar seizoenkaarthouders die (deels) afzien van compensatie. © AFC Ajax

Supporters missen Ajax en Ajax mist zijn supporters. Voetbal in een leeg stadion is hartstikke stom. Maar los van het sportieve gemis, raakt het de club financieel ook keihard. Natuurlijk komt Ajax ‘gewoon’ de gemaakte belofte na om seizoenkaarthouders volledig te compenseren, mochten zij dat wensen. Doneren kan echter ook.

Er was ooit de hoop dat er na de winterstop weer publiek naar het stadion mocht, maar zo ver kwam het nooit. Ajax zette geld apart voor terugbetaling, maar het mag duidelijk zijn dat de financiele dreun groter is dan voorzien. De club geeft supporters daarom ook de kans om (een deel van) de kosten te doneren.

De crisis raakt iedereen en daarom stelt Ajax terecht bij niemand in de portemonnee te kunnen kijken, maar er zijn dus opties om (deels) af te zien van compensatie. We hoeven niet uit te leggen dat de club daar ontzettend mee is geholpen. Over de compensatieregeling is flink nagedacht en er is een uitstekend ei gelegd, mogen we wel zeggen.

Supporters kunnen tot en met 20 april compensatie aanvragen in 'Mijn Ajax' of aangeven in welke mate ze daar juist van afzien. Er zijn liefst vier keuzes en dat is echt hartstikke keurig te noemen. Hieronder tref je de vier smaken waaruit seizoenkaarthouders kunnen kiezen:

  • 35 procent doneren en 65 procent van het bedrag terugkrijgen. (Daarbij krijgen seizoenkaarthouders een uniek Ajaxjack thuisgestuurd);
  • 65 procent doneren en 35 procent van het bedrag terugkrijgen. (Daarbij krijgen seizoenkaarthouders een uniek Ajaxjack plús een bijzonder Ajaxborstbeeld thuisgestuurd);
  • Het hele bedrag doneren. (Dan ontvangt de seizoenkaarthouder het unieke Ajaxjack én borstbeeld uit handen van een (oud-)speler, tijdens een exclusief evenement, waarbij een kijkje in de keuken van de club wordt gegeven);
  • Het hele bedrag terugkrijgen.

Welke keuze je als seizoenkaarthouder ook maakt, deze heeft géén invloed op jouw rechten voor komend seizoen. Dat betekent dus inderdaad dat je jouw seizoenkaart gewoon kunt verlengen, zodra die mogelijkheid er is.

14 dagen bedenktijd
Is dit alles? Nee. Nadat je als seizoenkaarthouder een keuze hebt gemaakt, heb je zelfs nog veertien dagen (logisch!) de tijd om die keuze te wijzigen in jouw ‘Mijn Ajax’. Pas daarna staat je keuze vast en ontvang je een bevestigingsmail met daarin meer info over de door jou gemaakte keuze.

Uniek retro Ajaxjack
Het rode Ajaxjack waarover hierboven wordt gesproken zal – zo gokken wij – bij veel seizoenkaarthouders in de smaak vallen. Iconisch rood, voorzien van het oude logo. Een dikke knipoog naar de succesvolle jaren zeventig. Het jack zal niet in de winkels worden verkocht en is exclusief voor seizoenkaarthouders die deels of helemaal afzien van compensatie.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >