Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

SV Ajax over compensatieregeling: ‘Ajax ook buiten de lijnen een topclub’

Ajax informeerde zijn seizoenkaarthouders dinsdag over de mogelijkheden geld terug te krijgen voor gemiste wedstrijden of om juist (deels) af te zien van compensatie. Fabian Nagtzaam, directeur-bestuurder van de Supportersvereniging Ajax, vindt dat de club hiermee laat zien ook buiten de lijnen een topclub te zijn.

06 april 2021 - 11:25
Compensatie Fabian 1200
Al bij een relatief kleine donatie ontvangen seizoenkaarthouders een exclusief jack. © AFC Ajax

“Afspraak is afspraak, laat Ajax met deze ruimhartige compensatieregeling zien,” aldus Nagtzaam. “Iedereen die zijn of haar geld terug wil, krijgt het volledige bedrag van zijn of haar seizoenkaart(en) retour. Precies zoals beloofd bij aanvang van het seizoen. Mocht je echter de mogelijkheid hebben om het bedrag geheel of voor een deel ten goede te laten komen aan de club, dan krijg je exclusieve cadeaus als compensatie.”

“Wij kennen geen andere club die een dergelijke ruime keuzeregeling aanbiedt aan zijn supporters. Al bij een relatief laag percentage aan donatie, biedt de club dergelijke cadeaus aan. Ajax laat hierdoor eens temeer blijken niet alleen op, maar ook buiten het veld een topclub te zijn. Goed om te melden is ook dat Ajax deze regeling vooraf afstemde met de Ajax Supporters Delegatie (ASD), waarin alle supportersgroeperingen zijn vertegenwoordigd.”

Nagtzaam vervolgt: “Als SV Ajax kunnen en willen wij in niemands portemonnee kijken, maar het zou fijn voor de club zijn als zo veel mogelijk supporters zo veel mogelijk schenken. Ondanks dat het sportief op het veld goed gaat, is juist ook Ajax hard geraakt door de coronacrisis. De club koerst financieel op een gigantisch verlies af en elke donatie helpt om ook komend seizoen weer een zo sterk mogelijk team op het veld te kunnen brengen.”

“Het is altijd belangrijk om als club dichtbij je supporters te staan, zeker in tijden van afstand. En vooral ook als supporters het financieel of emotioneel moeilijk hebben. De club laat de keuze daarom bij de individuele supporter en komt met een uitstekende regeling, waar iedereen binnen zijn of haar mogelijkheden een goede keus kan maken. Het allerbelangrijkste is dat wij hopen elkaar snel weer in goede gezondheid op de tribune te kunnen ontmoeten om te genieten van ons aller Ajax.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >