Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rensch en Timber dolblij met gewonnen, maar zware KNVB-bekerfinale

Wat deed jij toen je nog een tiener was? Vast geen KNVB-beker winnen! Voor Devyne Rensch en Jurriën Timber kwam die droom tegen Vitesse (2-1) wel uit. De twee jonkies kunnen hun geluk niet op, maar voelen het lange seizoen inmiddels ook wel in de benen.

19 april 2021 - 12:38
Jonkiesbekerfinale800
Dit is een goed stel, hoor! © Pro Shots

We weten dat talent gigantisch belangrijk is binnen Ajax, maar toch verbazen we ons ieder seizoen weer over de jonkies die zich blijven aandienen. Als het ene talent vertrekt, dan staat het volgende product uit de eigen jeugdopleiding alweer klaar.

Ryan Gravenberch (18) weet al een tijdje hoe het is om in Ajax 1 te voetballen, maar voor Rensch (18) en Timber (19) gaat er een compleet nieuwe wereld open. In korte tijd gingen de talenten van voetballen op De Toekomst naar het spelen in een bekerfinale.

Het gaat hard met de jonkies en er komt in korte tijd veel op ze af. Hebben ze überhaupt wel het besef van wat er allemaal gebeurt? “Ik had dit eerlijk gezegd nooit verwacht,” vertelt een glunderende Rensch aan ESPN. “Ik ben er wel altijd in blijven geloven en heb hard gewerkt.”

“Mijn eerste prijs in Ajax 1 op achttienjarige leeftijd is natuurlijk erg lekker,” vervolgt Rensch. “Ik had nooit kunnen beseffen dat ik zo jong al een finale zou spelen. We hebben veel jonge spelers in het elftal. Dat geeft aan hoe Ajax is en dat is alleen maar mooi.” 

Het spelen van zoveel wedstrijden is mooi, maar ook een aanslag op de fysieke gesteldheid van jonge spelers. “Gelukkig heb ik mij na het duel met RKC samen met de fysio’s goed hersteld en was ik klaar om in de bekerfinale volle bak te gaan.” 

Ook Timber had het zwaar tijdens de bekerfinale, vooral in de slotfase. “Voor mij persoonlijk was het wel pittig,” aldus de verdediger tegenover Ziggo Sport. “De laatste tien tot vijftien minuten ga je het wel voelen in je benen dat je een lang seizoen hebt gespeeld.”

Pijntjes of niet, de vreugde is er bij het jonge duo niet minder om. “We gaan wel even uit ons dak. Vooral ik,” glimlacht Rensch.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >