Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Supporters binnen sfeerteam Ajax beleven 'soort van uitwedstrijd’

De foto’s en video’s vlogen loeihard over het wereldwijde web en socials werden overspoeld. Waarmee? Met platen van De Kuip die ter gelegenheid van de KNVB-bekerfinale (2-1) behoorlijk was opgeknapt door het sfeerteam van Ajax. Maar hoe werkt zo’n actie nou eigenlijk? Een stukje uitleg!

19 april 2021 - 11:53
Sfeerteam Kuip 1200
Dit soort plaatjes vlogen over het internet heen. © De Brouwer

Een bekerfinale zonder publiek is natuurlijk hartstikke stom, maar als je dat eenmaal weet, is het zaak door te schakelen naar alternatieven. En precies dat kun je wel overlaten aan het sfeerteam van Ajax, bestaande uit verschillende supportersgroeperingen. Het resultaat mocht er zondag zijn!

Het zag er hartstikke tof uit. Strak ook. Op televisie kwam de wit-rood-witte wand eveneens heel goed over en de beelden gingen keihard het internet over. Dat was natuurlijk te gek om te zien.

Maar hoe gaat zulks precies? Want hoe krijg je die witte letters A-J-A-X nou zo netjes op die tribune? En hoe groot is die klus? En met hoeveel supporters wordt zoiets gerealiseerd? Het waren vragen die we kregen gesteld, dus hieronder wat antwoorden.

Als bekerfinalist krijg je via de KNVB plattegronden van het stadion. Daarmee kun je aan de slag om een ontwerp te maken. Dat gebeurt digitaal, op basis van het geleverde stoelenplan. Vervolgens weet je precies hoeveel witte en rode vuilniszakken je moet bestellen.

De hele actie maakte flink enthousiast. Je kunt je voorstellen hoe tof het was voor de Ajacieden die de actie mochten verzorgen. Je bent toch weer effe – coronaproof – op stap met zijn allen. Iedereen had er ook echt zin in. Het voelde toch een beetje als een soort uitwedstrijd.

In Rotterdam aangekomen, mochten de Ajacieden het stadion in. De ploeg was zondagmorgen met twee bussen vanaf de Johan Cruijff Arena vertrokken. In de bussen zaten tachtig supporters, die vaker meehelpen met sfeeracties. Denk bijvoorbeeld aan de vlaggetjes bij Europese wedstrijden in de Arena.

In De Kuip waren ze uiteindelijk zo’n drie uur bezig om alles op z’n plek te krijgen. Als het dan klaar is, geeft dat zeker veel voldoening, zo begrepen we.

Ook namens ons: iedereen die heeft geholpen, onwijs bedankt!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >