Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax slikt tegen NEC derde doelpuntloze nederlaag op rij

Waar Ajax er normaal gesproken om bekend staat dat het veel doelpunten produceert, daar heeft het talententeam de laatste weken moeite met scoren. Jong Ajax kwam tegen NEC voor de derde wedstrijd op rij niet tot een treffer, terwijl de bezoekers aan één doelpunt genoeg hadden (0-1).

24 april 2021 - 08:58
Jajnec800
Teleurstelling bij Regeer, die zijn ploeg wéér ziet verliezen. © Pro Shots

Het is echt niet zo dat Jong Ajax de laatste weken helemaal niks creëert. In tegendeel zelfs. De talenten kregen ook tegen NEC weer flink wat kansen. Zo was Christian Rasmussen in de openingsfase twee keer dichtbij een doelpunt, maar zag hij zijn schoten ook tot twee keer aan toe naast gaan.

NEC maakte eveneens aanspraak op de openingstreffer. Waar de talenten het nalieten om de kansen te benutten, daar waren de bezoekers wel trefzeker. Édgar Barreto kopte zijn ploeg vlak voor rust op voorsprong, nadat hij tijdens een cornersituatie niet goed werd gedekt.

In het tweede bedrijf was het spelbeeld eigenlijk hetzelfde: kansen over en weer, maar niemand aan de talentenzijde om die kansen ook daadwerkelijk te benutten. Zo kregen Quinten Timber, Arjany Martha en Youri Regeer de mogelijkheid om de stand weer gelijk te trekken, maar vonden ze alle drie NEC-keeper Mattijs Branderhorst op hun weg. 

Nadat Neraysho Kasanwirjo met rood (twee keer geel) van het veld ging, was het wel klaar met de aanvalsdrift van Jong Ajax. Een slotoffensief kwam er niet meer, waardoor het duel eindigde in een historische overwinning voor NEC. De Nijmegenaren wonnen nog nooit eerder van de Amsterdamse beloftenploeg.

Door de derde doelpuntloze nederlaag op rij staat Jong Ajax nog altijd op een teleurstellende zestiende plek. Of de weg naar boven nog wordt gevonden in de slotfase van de competitie is maar de vraag, want de talenten nemen het achtereenvolgens op tegen sterke ploegen als Almere City, De Graafschap en Telstar.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >