Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Pasveer: ‘Ik hou van de speelstijl van Ajax die mij goed past’

Zo, dat ging snel! Ajax heeft de komst van doelman Remko Pasveer officieel wereldkundig gemaakt. De goalie komt transfervrij over van Vitesse en tekent een contract in Amsterdam voor twee seizoenen, tot de zomer van 2023. Volgens Pasveer een beloning voor jaren hard werken.

23 april 2021 - 12:32
Pasveer 1200
Pasveer plukt hier nog de bal van een Ajaxvoet. © Pro Shots

Zou Pasveer tijdens de KNVB-bekerfinale (2-1) al hebben geweten wat er op stapel stond? Misschien wel! Feit is dat vrijdagmorgen naar buiten kwam dat er door Ajax werd gesproken met Pasveer en een paar uur later was alles al in kannen en kruiken. Maar goed, lang praten was vast ook niet nodig. Pasveer had immers een aflopend contract in GelreDome.

De 37-jarige Pasveer is in elk geval goed te spreken over de volgende stap in zijn carrière: “Dit geeft wel een speciaal gevoel. Ajax is een club met een geweldige historie en een heel sterke selectie. Om daar onderdeel vanuit te gaan maken, is een mooie beloning na al die jaren hard werken,” zo vertelt de doelman op de clubsite.

Pasveer legt op uit waarom de keuze op Ajax viel. “Om meerdere redenen,” vertelt Pasveer. “Ik was er bijna uit met Vitesse voor het verlengen met één jaar. Toen meldde Marc Overmars zich met een verhaal dat me heel erg aansprak. Ik kon hier voor twee jaar tekenen. Daarnaast is Ajax een geweldige club die voor mooi voetbal van achteruit staat. Een speelstijl waar ik erg van hou en die ook goed bij mij past.”

Pasveer kijkt uit naar de concurrentiestrijd in de hoofdstad. “Ik sta er heel neutraal en open in. Er zijn geen toezeggingen gedaan, maar de afgelopen seizoenen bij Vitesse gaven me veel plezier en vertrouwen. Ik ga heel hard werken om mijn speelstijl in te passen en verder te leren.”

Ook Overmars is tevreden met de komst van de ervaren doelman. “Remko liet de afgelopen twee seizoenen in de basis van Vitesse zien een stabiele en goede keeper te zijn, die ook goed kan meevoetballen.”

“We denken dat hij daardoor goed bij Ajax past,” vervolgt de directeur voetbalzaken. “Je ziet ook dat naarmate Remko ouder wordt, hij steeds beter is geworden. Het is de verwachting dat Maarten Stekelenburg op korte termijn bijtekent, waarmee we een stabiele basis hebben voor komend seizoen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >