Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag baalt van ‘klagers’ op het veld tegen FC Utrecht

FC Utrecht had Ajax lange tijd precies daar waar het de opponent wilde hebben: op de kast. De niet fris ogende Ajacieden kwamen in de duels in plaats van eruit te blijven, de ergernissen op het veld groeiden en Erik ten Hag zag vanaf de zijlijn met lede ogen aan hoe de punten werden gedeeld: 1-1. De trainer had er achteraf flink de smoor in.

23 april 2021 - 09:37
Ten Hag Ajautr 1200
De spelers klaagden te veel op de arbitrage en zochten het te weinig bij zichzelf. © Pro Shots

Ajax had zich bij een zege op 'Utreg' kunnen opmaken voor de kampioenswedstrijd, thuis tegen AZ. Nota bene met 7.500 supporters op de tribune. De vraag of zij een schaal zien worden uitgereikt, heeft Ajax momenteel niet in eigen hand. Al kan dat zaterdag na PSV - FC Groningen weer anders zijn.

Maar goed, Ajax had daar niet afhankelijk van hoeven zijn als het de inhaalwedstrijd tegen Utrecht beter had aangenomen. Ten Hag stelde tijdens zijn nabeschouwing dat zijn spelers misschien wat te lang in de euforie zijn blijven hangen na de KNVB-bekerwinst op Vitesse…

Ten Hag: “We waren voor rust matig in de duels, matig aanvallend en matig verdedigend. Te veel klagers op het veld ook. Het was al met al onder de maat.” Klagers op het veld? Wat bedoelde Ten Hag daarmee? Precies die vraag stelden we hem namens Ajax Life. De trainer maakte dankbaar gebruik van die gelegenheid om zijn beklag te doen.

“Klagers, ja. Utrecht speelt agressief. Dat weet je vooraf. Daar moet je je als speler op instellen. Dan moet je zorgen dat je er onderuit speelt en doortastend bent in de duels. Dat waren we niet. We waren passief in de duels. Dan haal je de problemen in huis en dat deed Utrecht goed. Wij moeten dan niet klagen bij de arbitrage, maar het bij onszelf zoeken. Je kunt niet op 98 procent spelen. Het moet op honderd procent.”

De trainer sprak rake woorden, want voor de thee zagen we inderdaad veel geërgerde Ajacieden op het veld rondlopen. De bal ging in een te laag tempo rond en daarmee werden de bezoekers in de kaart gespeeld. De scheldkanonnade van Dusan Tadic richting zijn medespelers sprak boekdelen, alhoewel de aanvoerder er zelf ook niet lekker inzat. 

Na rust zagen we een ander Ajax dan ervoor, maar feit was dat de Ajacieden veel te laat ontwaakten. De invalbeurten van Antony en Davy Klaassen brachten wat schwung in de ploeg. “Utrecht kwam er toen niet meer aan te pas,” aldus Ten Hag.

De trainer was overigens ook slecht te spreken over de afgekeurde treffer van Klaassen. “Ik heb de beelden bij ESPN teruggezien. Het lijkt mij duidelijk dat Mark van der Maarel buitenspel opheft. Maar goed, het gebeurt.”

Vanuit de perszaal volgde nog de vraag of Ajax wellicht leed aan kampioensstress. Ten Hag schudde zijn hoofd, slaakte een diepe zucht en reageerde met één enkel woord: “Kul.” Daarmee werd de persconferentie afgesloten en ging het vizier vol op AZ-thuis.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >