Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Álvarez vindt wegvallen Blind moeilijk, maar vertrouwt op breedte selectie

Een lange interlandperiode voelt voor menig Ajaxsupporter als een hinderlijke onderbreking, maar als je dan ook nog eens ziet hoe Daley Blind in Gibraltar geblesseerd raakt… Juist, dan ben je er al helemaal klaar mee. De ploeg moet verder zonder één van de meest ervaren strategen. Welke invloed heeft dat op een team?

02 april 2021 - 14:38
Alvarez 1200
Ajax voelt voor Álvarez steeds meer als familie. © AFC Ajax

Davy Klaassen knikte vrijdagmorgen instemmend en keek zorgelijk, toen we hem kort spraken over de enkelblessure van zijn vriend Blind. Juist in deze fase, die zondag aanvangt met het uitduel in Heerenveen. De middenvelder was echter ook de eerste om te benadrukken dat zijn ploeg het verlies – gezien de breedte van de selectie – kan opvangen.

Datzelfde hoorden we Edson Álvarez benadrukken, voor de camera van de NOS. De Mexicaan vindt steeds beter zijn draai binnen het elftal en baalt ontzettend van het noodlot dat Blind bij Oranje trof. “We weten hoe zwaar het voor hem is, dus we steunen hem door dik en dun,” aldus Álvarez, die stelt dat Ajax momenteel voelt als een familie. “En niet alleen als het goed gaat. We winnen en verliezen samen. Het is belangrijk om altijd bij elkaar te blijven.”

Maar hoe reageert een ploeg op het wegvallen van één van zijn belangrijkste manschappen? Álvarez: “Blind is een ‘key player’ voor ons. Hij kan goed passen en heeft een sterkte mentaliteit. En hij is ervaren, ook dat is belangrijk. Het is moeilijk voor ons, maar we moeten door.”

En zo is het ook. Een groot Ajacied zei immers altijd: “We moeten door snuiters!” Daarvan is Álvarez zich eveneens bewust. En net als Klaassen weet ook hij dat de kracht van dit Ajax onder meer de breedte van de selectie is. Klappen kunnen opgevangen worden, maar het moeten er niet te veel worden.

Álvarez: “Het einde van het seizoen komt in zicht. We spelen de bekerfinale en verdedigen onze koppositie. En we spelen tegen een grote club als AS Roma. We hebben genoeg spelers om Daley’s plek op te vullen. Dat willen we ook voor hem doen. We willen voor hem spelen, als teken van respect richting Daley.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >