Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: hoe geef jij super-april een vliegende start in Heerenveen?

Hè hè, we kunnen weer volop vooruitkijken naar Ajax. En hoe! April wordt een maand waarin dingen voor ons cluppie haarscherp duidelijk worden. En precies richting die zinderende slotfase verloor de ploeg Daley Blind. Die vermaledijde interlands ook! Maar goed, Ajax barst van de goede voetballers, dus we vragen jou voor zondag alvast een oplossing te vinden.

02 april 2021 - 13:54
Ten Hags Elf Heeaja 1200
Martínez hoeft voorlopig niet te vrezen voor een reserverol. © AFC Ajax

Als één ding dit seizoen al meerdere keren duidelijk werd, is dat Ajax klappen kan opvangen. Het moeten er niet te veel worden, maar wanhopen omdat Blind geblesseerd is weggevallen…? Dat is ook niet direct nodig. Al hoeven we hier niemand de term ‘aderlating’ uit te leggen.

Davy Klaassen knikte vrijdagmorgen instemmend en keek zorgelijk, toen we hem kort spraken over de blessure van zijn vriend Blind. Juist in deze fase, die zondag begint met het uitduel in Heerenveen. De middenvelder was echter ook de eerste om te benadrukken dat hij denkt dat zijn ploeg het verlies – gezien de breedte van de selectie – kan opvangen.

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Lisandro Martínez de man gaat worden die de komende weken links centraal achterin gaat spelen. Die keuze lijkt logisch voor Erik ten Hag en we gokken zomaar dat jij als supporter dezelfde route volgt. Zo niet, dan horen we het graag. Nieuwe inzichten zijn immers altijd welkom.

Zo zijn we bijvoorbeeld ook benieuwd hoe jouw voorhoede eruitziet. En het middenrif. Zet jij Edson Álvarez op het middenveld neer of liever achterin naast Martínez? Er zijn smaken zat en de keuze is reuze. Puzzelen maar, wie weet kijkt Ten Hag met een schuin oog mee en breng je hem op een idee.

Dus hup, aan de slag. Open onze app of installeer deze als je dat nog niet hebt gedaan. Klik vervolgens op het tabblad ‘de tribune’ en selecteer het uitduel met sc Heerenveen. Daarna is het een kwestie van je tactiek bepalen en een elftal Ajacieden te selecteren.

Klaar met rommelen? Deel jouw opstelling via de socials, voorzien van #tenhagself. En dan? Nou, lekker discussiëren met je medesupporters. De aftrap tussen sc Heerenveen en Ajax vindt zondag plaats, stipt om 16.45 uur.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >