Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax laat tegen AZ eindelijk weer supporters juichen in Arena en dit viel op!

Nog even en dan mag Dusan Tadic namens Ajax kampioensschaal nummer 35 liften. Die zekerheid hebben de Ajacieden na de 2-0-zege op AZ. Het mooiste van het treffen met de Alkmaarders? We hoorden ein-de-lijk weer échte supportersgeluiden in de Johan Cruijff Arena. Heerlijk!

25 april 2021 - 16:24
Ajaaz Winst 1200
Uitzinnige blijheid op de tribunes na de 1-0 van Klaassen. © Pro Shots

Échte emotie!
Wit-rood-witte shirts, tassen vol blikjes bier, gezelligheid, ontmoetingen, ouwehoeren over voetbal, lachende gezichten… Geen juich- of zingverbod. Niks ‘hoera’ hoeven fluisteren, maar gewoon je voetbalemoties de vrije loop laten gaan. Precies zoals dat hoort. Het was héérlijk om weer supporters te zien én vooral te horen in de Johan Cruijff Arena. Écht applaus, échte emotie, écht juichen, écht fluiten, écht zingen en écht foeteren!

De interactie tussen spelers en supporters is terug… Ach, wat zag je Dusan Tadic genieten tijdens zijn vaste momentje na de warming-up... ‘TADIC ON FIREEE,’ klonk het uit alle kelen en de aanvoerder zoog breeduit lachend de ambiance op.

Jeminee, wat hebben we het gemist… Zo surrealistisch het was om maandenlang voor lege stoeltjes te spelen, zo surrealistisch was het eveneens om daarop plots weer supporters te zien plaatsnemen! Bizar hoe snel je went aan dingen waar je niet aan wilt wennen. Ja, het waren ‘maar’ 7500 seizoenkaarthouders, maar zij hadden de kelen werkelijk uitstekend gesmeerd hoor!

Allemachtig, wat was het een heerlijk om dit weer mee te maken. We zagen sommige supporters zelfs een vreugdetraantje wegpinken toen de spelers het veld betraden en iedereen begon te brullen. Emoties! Ook stadionspeaker Rob van Rossum kon eindelijk weer voluit gas geven: “En met nummer 31… Nicóóóó Tagliaficóóóóó!!!!”

Sterke Stekelenburg
Gedragen door het publiek begon Ajax voortvarend en energiek aan de wedstrijd, resulterend in goede kansen voor Sébastien Haller (kopbal) en Tagliafico (opduikend bij eerste paal). Toch verdient Maarten Stekelenburg hier een eervolle vermelding. Hij voorkwam met twee uitermate sterke ingrepen dat AZ aan de haal ging met de openingstreffer.

De Alkmaarders beten halverwege de eerste helft wat meer van zich af en zo raakten we getuige van een enerverende en bovenal spannende pot voetbal. Tadic was vlak voor rust nog dicht bij een treffer, maar AZ-doelman Marco Bizot tikte diens vrije trap kundig uit de hoek. De warrig opererende Pol van Boekel floot kort erna voor de rust, waardoor alle aanwezigen in de JC Arena effe op adem konden komen.

Klaassen maakt bijnaam weer eens waar
“En Ajax 1 wordt kampiooeeeen!” Het liedje rolde na rust van de tribunes, terwijl de spelers er een razend onderhoudende pot voetbal van maakten. Er waren kansen over en weer, maar wie anders dan Klaassen brak de ban? Haller liet een voorzet van Tadic handig lopen, zodat Mister 1-0 kon binnenschuiven. De oorverdovende ‘Jaaaaaaaa’ uit de 7500 kelen gaf kippenvel van kop tot staart.

De supporters waren wat ons betreft sowieso de echte Kings of the Match. En ook de absolute winnaars van deze zondag. Hoewel Klaassen daar een groot aandeel in had door ook de tweede Ajaxtreffer op zijn naam te schrijven. De supporters gingen vervolgens nog verder los: "WIJ ZIJN KAMPIOEN, WIJ ZIJN KAMPIOEN". Officieus weliswaar, maar niet minder lekker.

Minuut stilte voor PSV-clubicoon en fluitconcertje voor Brobbey
Voor de aftrap werd één minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van PSV-clubicoon Willy van der Kuijlen. Mister PSV overleed maandag en dus besloot Ajax hier – samen met AZ – op eigen initiatief bij stil te staan. De KNVB werd hiermee in verlegenheid gebracht, want vanuit de bond werd aanvankelijk niks geïnitieerd. In Zeist besloot men snel bij te schakelen en werd in allerijl bekend gemaakt dat bij alle wedstrijden in de eredivisie een minuut stilte in acht zou worden genomen.

Stil was het niet bij de korte invalbeurt van Brian Brobbey. De jongeling kon de afgelopen weken in alle rust invallen, maar supporters kunnen hard zijn. Nu betrad hij het veld en werd hij getrakteerd op een kort fluitconcertje. Allemaal niet heftig, maar toch. Brobbey had de fluiters overigens direct de mond kunnen snoeren, maar faalde één op één met Bizot.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >