Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: ‘Young Boys kan beter dan ze in Amsterdam lieten zien’

Ajax staat op de drempel van de kwartfinale van de Europa League. Zaak is om ook daadwerkelijk over de drempel heen te stappen, zo de kwartfinale van de Europa League binnen. Met een 3-0-voorsprong op zak lijkt de return een formaliteit, maar daar wil Erik ten Hag niks van weten. Alertheid blijft van groot belang.

17 maart 2021 - 19:42
Ten Hag 1200
Ten Hag doet niet aan dagdromen, heb je niks aan! © Pro Shots

Weet je nog hoe Davy Klaassen voor én vooral na de heenwedstrijd vragen kreeg over een eventuele finaleplaats? De middenvelder vond het daar logischerwijs nog véél te vroeg voor en zo zit zijn trainer eveneens in de wedstrijd. Ook Ten Hag kreeg er vragen over, tijdens de persconferentie in aanloop naar de return tussen Young Boys en Ajax.

“Wij praten niet over de finale,” klonk Ten Hag dan ook stellig in de Zwitserse hoofdstad. “We praten alleen over de volgende ronde die we willen bereiken. Dagdromen over wat zou kunnen gebeuren heeft geen zin. Dat is nu totaal niet van belang. De opdracht voor nu is winnen, dat is de eis.”

Natuurlijk zal Ten Hag vol vertrouwen zijn afgereisd, maar het is ook zaak om zijn manschappen scherp te houden. Het is dan ook niet zo gek dat de coach ervoor waakt dat de Ajacieden te makkelijk in de wedstrijd stappen. Scherpte is en blijft vereist. Daar blijft hij op hameren, al geven de spelers de indruk hier zelf ook van doordrongen te zijn.

Ten Hag: “Wij speelden vorige week een hele goede wedstrijd, waarbij we Young Boys geen kans gaven. Dat moeten we op dezelfde wijze doen. Maar wellicht heeft de tegenstander wel geleerd van vorige week. Ik denk ook dat ze beter kunnen dan ze lieten zien.”

Feit is dat de thuisploeg voor een enorme opgave staat. Maar ja, een kat in het nauw maakt soms echter rare spron…. Nou ja, je kent dat spreekwoord wel. Ten Hag: “Wij kunnen van ze verwachten dat ze ons heel agressief onder druk gaan zetten en dat ze opportunistischer gaan spelen. Daar moeten we rekening mee houden en onze maatregelen ertegen treffen.”

Het komt er eigenlijk vooral op neer dat de Ajacieden de kunstmat van Stade de Suisse vol focus en concentratie moeten betreden. Als dat wederom lukt, dan moet het wel heel gek lopen, wil het alsnog helemaal in de soep lopen. Ajax heeft een missie. Aan Ten Hag ligt het niet, hij houdt de koppies van de spelers wel op standje scherp.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >