Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax speelt uit bij Young Boys in het wit-rood-wit

Het was je misschien wel opgevallen dat Young Boys in de Johan Cruijff Arena aantrad in het geel/zwarte thuistricot. Ajax doet nu omgekeerd hetzelfde en trapt donderdag in het Stade de Suisse om 21.00 uur af in het wit-rood-witte thuisshirt.

17 maart 2021 - 14:56
Thuisshirt 1200
Deze kleurstellingen zien we donderdag wederom. © Pro Shots

Het zo gewilde zwart/gouden Europese shirt is dus achtergebleven in Amsterdam. De Ajacieden trekken ‘gewoon’ het prachtige thuisshirt over de schouders als de strijd om de kwartfinale in de Europa League losbarst.

Dit leert navraag bij Ajax. De club bevestigde al snel dat beide ploegen in dezelfde kleuren spelen als in de heenwedstrijd, die door de Amsterdammers met 3-0 werd gewonnen. De tenues van beide clubs steken dan weer fijn tegen elkaar af.

Laten we hopen dat Ajax het voor elkaar krijgt om Young Boys definitief op de knieën te krijgen, want dan is de kans groot dat we het zwarte Europese shirt nog eens te zien krijgen. De laatste keer dat de spelers dat shirt droegen, was op bezoek bij Lille OSC (0-2). Toen moesten de spelers er noodgedwongen wel witte sokken en shorts onder aantrekken.

Stel nou even hè, dat het Ajax lukt om donderdag plaatsing voor de kwartfinale veilig te stellen, dan is dat toch mooi om te doen in het prachtige thuisshirt? Vinden wij wél hoor, hoe mooi we het Europese tenue ook vinden.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >