Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: met welke ‘real men’ ga jij in Bern op jacht naar kwartfinale?

Young Boys are no match for real men. Een spandoek met precies die tekst hing tijdens het thuisduel met de Zwitserse koploper in de Johan Cruijff Arena. En dat bleek, want de ‘echte mannen’ van Erik ten Hag voetbalden zich via een 3-0-zege naar een riante uitgangspositie. Nu afmaken, maar met welk elftal?

17 maart 2021 - 13:49
Brobbey 1200
Gebruik jij Brobbey of laat je hem links liggen? © AFC Ajax

‘Unos pro omnibus, omnes pro uno’. Deze spreuk ken je misschien beter als ‘Eén voor allen en allen voor één’. Je weet wel, van de Drie Musketiers. Het is echter ook het nationale devies van Zwitserland. En stiekem misschien ook van Young Boys, de ploeg die zo geroemd wordt vanwege het sterke collectief.

Van dat collectief bleek in de Johan Cruijff Arena echter niet zo veel, al wilde Erik ten Hag nog niks weten van een kwartfinale die al min of meer bereikt zou zijn. Niks daarvan! Nee, Ajax moet donderdag in het Stade de Suisse weer de concentratie, rust en scherpte opbrengen. Als dat lukt, kan er dan wat fout gaan?

Welk elftal moet de opdracht voltooien? Welke spelers zou jij op het wedstrijdformulier zetten voor de return? Brian Brobbey? Perr Schuurs? Mohammed Kudus? We zijn er benieuwd naar en kijken daarom jouw richting op, nieuwsgierig naar jouw #tenhagself.

Het goede nieuws is dat Daley Blind kan spelen. Daartegenover staat dat Jurriën Timber niet in het vliegtuig stapte. Verder is de keuze best wel reuze, hoor! De jonge Devyne Rensch is ook weer mee, maar zou jij hem laten starten? Of denk je: “Even rust voor deze youngster. We staan ruim voor en laat ‘Sjaan’ Klaiber de kastanjes maar even uit het vuur halen.”

Zo zijn er wel meer vraagstukken en die laten we jou graag oplossen. Open (of download) snel onze app en klik op het tabblad ‘de tribune’. Vervolgens selecteer je het duel met Young Boys. Daarna is het een kwestie van de tactiek bepalen en spelers op de juiste plek zetten.

Ben je klaar? Deel jouw opstelling dan via de socials, voorzien van #tenhagself. Dat levert als vanzelf voer voor discussie op, want over Ajax raken we immers nooit uitgepraat.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >