Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind stapt wel in vliegtuig naar Bern voor veiligstellen kwartfinale

De Ajacieden stapten woensdag in het vliegtuig om even later te landen op Flughafen Bern-Belp. Daley Blind, die zijn contact tussen alle bedrijven door met een jaartje verlengde, vloog met zijn collega’s mee en is dus inzetbaar. Jurriën Timber is er daarentegen niet bij.

17 maart 2021 - 13:03
Blind 1200 (1)
Blind is van de partij in Zwitersland! © AFC Ajax

Blind moest Groningen-thuis (3-1), het heenduel met Young Boys (3-0) en PEC-uit (0-2) aan zich voorbij laten gaan. De 31-jarige verdediger ondervond nog te veel last van zijn knie, maar hij is gelukkig weer fit genoeg om een eventuele kwartfinale in de Europa League veilig te stellen.

Timber is daarentegen niet van de partij in Zwitserland. De verdediger was er tijdens het uitduel met PEC ook al niet bij vanwege ziekte en is dus nog altijd niet fit genoeg om aan te haken bij de selectie. Perr Schuurs verving hem in Zwolle en we zijn benieuwd hoe Erik ten Hag de afwezigheid van Timber in Bern oplost.

De Ajacieden beginnen de confrontatie in het Stade de Suisse met een comfortabele 3-0-voorsprong, knap bijeen gespeeld in Amsterdam. De spelers stapten dus ongetwijfeld goedgeluimd en vol zin in het vliegtuig, in de wetenschap dat ze donderdag desalniettemin scherp en geconcentreerd aan het terugduel moeten beginnen.

Als dat lukt, kunnen we ons zomaar opmaken voor nog minimaal twee wedstrijden in de Europa League. Wat zou dat heerlijk zijn! De bal gaat donderdag stipt om 21.00 uur rollen en dan weten we spoedig meer.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >