Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ook ‘oude lul’ Klaassen weet vertrek Brobbey naar Leipzig niet te voorkomen

Waar Ajax de deur naar de kwartfinale van de Europa League heeft opengezet, lijkt Brian Brobbey de deur bij Ajax definitief achter zich dicht te trekken. De maker van de 3-0 tegen Young Boys vertrekt deze zomer transfervrij naar RB Leipzig. Ook Davy Klaassen wist hem niet meer op andere gedachten te brengen.

12 maart 2021 - 09:32
Brobbeyklaassen800
Klaassen wilde Brobbey ook weer niet te veel pushen. © Pro Shots

Ajax gaf zelf in februari al aan dat Brobbey zijn aflopende contract niet van plan was te verlengen. Daarmee leek er een einde te zijn gekomen aan een lange soap, maar Erik ten Hag voegde er toch weer een nieuwe aflevering aan toe door te stellen dat de club en spits nog altijd met elkaar in gesprek zijn. Blijft hij dan toch? 

Er werd een doek voor Brobbey in de Johan Cruijff Arena opgehangen en zo werd er wel meer uit de kast gehaald om de jongeling te overtuigen, maar het heeft allemaal geen nut gehad. Althans, als we Fabrizio Romano moeten geloven. En dat doen we, want de journalist heeft het vrijwel altijd bij het juiste eind. Volgens Romano vertrekt Brobbey deze zomer transfervrij naar RB Leipzig.

Tsja, heel veel meer kunnen we er niet van maken. En Ajax ook niet. Want wat moet je een jonge speler nog meer bieden dan speeltijd, ontwikkeling en dus een serieuze kans in het eerste elftal? Ajax heeft het geprobeerd, maar als Brobbey niet wil verlengen, dan is dat helaas zijn goed recht.

Ook Klaassen wist Brobbey niet meer op andere gedachten te brengen, hoe vaak hij het ook probeerde. “Ajax is een goede club om jezelf te ontplooien. Bijtekenen zou voor hem goed zijn én voor ons. Maar uiteindelijk bepaalt hij het zelf. Ik wil hem ook niet als een oude lul vertellen hoe het gaat in het buitenland.”

Ten Hag kan zich wel vinden in de woorden van de middenvelder, maar heeft ook respect voor de keuze van Brobbey. “Van alle talenten die naar het buitenland gaan, mislukt 95 procent. Maar als Brobbey anders beslist, respecteer ik dat. Dan zal ik tot het einde van het seizoen aan hem blijven werken, hem motiveren en proberen te verbeteren.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >