Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax verliest op typische wijze van hekkensluiter FC Den Bosch

Jong Ajax was maandagavond weer typisch Jong Ajax. Bij vlagen toonden de jonge Ajacieden alleraardigst aanvalsspel, maar bleek de ploeg verdedigend naïef en kwetsbaar. Nummer laatst FC Den Bosch profiteerde dankbaar en stapte met een 1-2-zege op zak de bus in.

08 maart 2021 - 20:38
Jong Ajax 1200
Q. Timber vliegt hoog tegen laagvlieger FC Den Bosch. © Pro Shots

FC Den Bosch kwam als hekkensluiter naar een kletsnat sportpark De Toekomst en keek al na tien minuten tegen een 1-0-achterstand aan. Youri Regeer werd binnen de zestien gevloerd en vanaf de stip schoof Kenneth Taylor zijn zesde seizoenstreffer tegen de touwen.

Het vroege doelpunt was geen verrassing, want Jong Ajax en FC Den Bosch zijn dé twee clubs in de Keuken Kampioen Divisie die het vaakst een treffer incasseren in het eerste kwartier. De Ajacieden voetbalden vervolgens uitstekende kansen bij elkaar, maar verzuimden de score uit te breiden.

De mooiste aanvalsopzet was er eentje tussen Naci Ünüvar, Sontje Hansen en Youri Baas. De voorzet van laatstgenoemde was op maat, maar Kian Fitz-Jim gleed de bal tegen de doelman aan. Ook Regeer liet kort daaropvolgend na te scoren uit een ragfijne voorzet van Hansen.

Prima mogelijkheden, maar desalniettemin had je continu het gevoel dat het speelse en naïeve Jong Ajax het ook zomaar uit handen kon geven. Het initiatief kwam richting rustsignaal steeds meer bij de bezoekers te liggen en je voelde de gelijkmaker aankomen.

En dat gebeurde dus ook. Vleugelaanvaller Roy Kuijpers profiteerde op de gladde grasmat van een volledig mislukte sliding van aanvoerder Quinten Timber en gaf de bal op een presenteerblaadje aan spits Jizz Hornkamp. Een paar seconden later zagen we Kjell Scherpen de bal uit het net rapen.

Regen, regen en nog eens regen. Ook na rust bleef regenval de spelers teisteren. ESPN zette er enthousiast stadiongeluid onder, maar dat paste volstrekt niet bij de druilerige omstandigheden en een zo goed als verlaten sportpark op de kijkbuis. Met je ogen dicht waande je je in een volle Johan Cruijff Arena, maar niks was minder waar.

De kletsnatte grasmat was mogelijk ook de reden dat Neraysho Kasanwirjo ‘zomaar’ omviel toen hij de bal kreeg toegeschoven. Anders weten wij het ook niet. Het voorval zag er vreemd uit, maar het was wel de directe aanleiding voor de tweede Bosche goal, door Kuijpers onberispelijk achter Scherpen gepoeierd.

Jong Ajax probeerde het daarna nog wel, maar gescoord werd er niet meer. Dat leverde FC Den Bosch pas de vierde winst op in seizoen 2020/2021. Voor de Amsterdamse beloftenploeg was het alweer nederlaag nummer dertien.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >