Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax trekt aan langste eind na doelpuntrijk duel met MVV

Jong Ajax heeft voor het in lange tijd weer eens gewonnen. De talenten wachtten al zeven wedstrijden op een zege, maar na een doelpuntrijk duel met MVV was het eindelijk weer eens de beloftenploeg die aan het langste eind trok (4-3).

20 maart 2021 - 09:25
Jongmvv800
Het was alweer even geleden dat er kon worden gejuicht op De Toekomst. © Pro Shots

Het waren niet alleen wisselvallige weken voor Jong Ajax, want ook Naci Ünüvar worstelde met zijn vorm. De creatieveling is langzaam weer op de weg terug en ook tegen MVV liet hij zien echt wel te kunnen voetballen. Ünüvar stuurde Sontje Hansen weg met een fraaie steekpass, kreeg de bal weer terug en rondde vervolgens rustig af. 

Daarmee was MVV nog niet verslagen. Zeker niet zelfs. De Maastrichtenaren zetten wat meer aan en dat leidde al vrij snel tot de gelijkmaker. De uitploeg kreeg daarbij wel hulp van debutant Daan Reiziger, die de bal losliet alsof het een hete kroket was. Voor Arne Naudts was het daarna slechts een kwestie van afmaken.

Het mag bij Jong Ajax de laatste weken dan wel wisselvallig zijn, maar de jonge ploeg laat ook zien dat het bereid is om te knokken. En precies die instelling zorgde ervoor dat de talenten nog voor rust weer op voorsprong kwamen via Nordin Musampa. Met een derde Ajaxtreffer van Ar'Jany Martha liep Jong Ajax zelfs verder uit.

Toch had ook MVV het nog niet opgegeven, want na de aansluitingstreffer van Joy Mickels leek de ploeg uit Maastricht er weer in te geloven. Aan die hoop werd echter ook alweer snel een einde gemaakt, nadat Youri Regeer richting het doel counterde en Hansen in de stelling bracht om de wedstrijd in het slot te gooien.

Of nou ja, in het slot… Jong Ajax zou Jong Ajax niet zijn als ze het toch nog spannend weten te maken. En ja hoor, na de tweede aansluitingstreffer van Naudts werd het toch nog even billenknijpen op De Toekomst. In tegenstelling tot de vorige duels, wist de thuisploeg de overwinning deze keer wel over de streep te trekken.

Door de zege op MVV klimt Jong Ajax weer een plekje op de ranglijst. De ploeg van Mitchell van der Gaag staat nu op een twaalfde plek. De volgende tegenstander is NAC, tegen wie Jong Ajax het 2 april opneemt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >