Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Winterse weergoden zorgen voor afgelasting van Ajax - FC Utrecht

Ja, dit zat er wel aan te komen… We vreesden er stiekem al een beetje voor, maar de KNVB heeft het nieuws nu ook bevestigd: Ajax - FC Utrecht is afgelast in verband met de voorspelde sneeuwhorror.

06 februari 2021 - 14:46
Ajautrafgelast800
Meh, we moeten ons opmaken voor een Ajaxloze zondag... © Pro Shots

Er werd tijdens het perspraatje van afgelopen week door Erik ten Hag al even vooruitgeblikt op de beroerde weersvoorspellingen. Toen kon er nog worden gelachen om de historische hoeveelheid sneeuwval, niet wetende welke gevolgen het later zou hebben. “We hebben een dak,” zo haalde de trainer zijn schouders op. 

Dak of niet, wedstrijden in dergelijke omstandigheden zijn wel eens vaker afgelast. En nu dus weer, zo maakte de KNVB bekend. Toen er door het KNMI code oranje werd afgegeven, waren er al twijfels over het doorgaan van Ajax - Utrecht, maar nadat de waarschuwing zelfs werd verhoogd naar code rood zat er niks anders op dan het duel af te gelasten.

Het duel met Utrecht is overigens niet de enige wedstrijd die is afgelast, want de gehele voetbalzondag is uit het programma geschrapt. De clubs die eigenlijk op zaterdagavond moesten spelen, hebben hun wedstrijden zaterdagmiddag al afgewerkt. Daarmee rijst gelijk de vraag: konden de zondagpotjes ook niet een dag naar voren worden gehaald?

Het is nog niet duidelijk wanneer Ajax - Utrecht kan worden ingehaald in verband met de KNVB-bekerwedstrijden en de Europese verplichtingen. We zijn benieuwd hoe de KNVB de hele situatie gaat oplossen, aangezien het schema al behoorlijk vol is. Voordat je kunt inhalen, is het met een beetje pech al eind maart of zelfs april.

Voor nu zit er helaas niks anders op dan ons zondagmiddag warm aan te kleden en lekker thuis te blijven! Net als vorig jaar rond deze tijd, toen Ajax ook tegen Utrecht moest en het een beetje waaide.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >