Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je niet hoeft te weten over afgelast Ajax - FC Utrecht

We hadden hier graag voorbeschouwd op het duel met FC Utrecht, maar de weergoden besloten helaas anders. Code rood en dus geen Ajax - Utrecht… Daarom hier drie dingen die je niet hoeft te weten over het afgelaste duel met de Domstedelingen!

06 februari 2021 - 13:19
Driedingenutrthuis800
Wint Ajax zondag voor de vierde keer op rij tegen Utrecht? Nee dus. © Pro Shots

Ajax en Utrecht treffen elkaar niet voor de vierde keer dit seizoen
De koploper en de nummer acht van de eredivisie nemen het zondagmiddag dus niet voor de vierde keer dit seizoen tegen elkaar op. Er werd in de voorbereiding wel geoefend tegen de ploeg uit Utrecht (5-1), waarna er in de Domstad met 0-3 werd gewonnen. En oja, dan was er ook nog dat knotsgekke KNVB-bekerduel dat in 5-4 eindigde. 

Of dat invloed heeft? Erik ten Hag denkt van niet. Wij trouwens ook niet, want Ajax - Utrecht is afgelast. “Iedere wedstrijd is anders,” zo stelde de trainer eerder deze week toen het nieuws over de afgelasting nog niet bekend was. “Utrecht is van coach gewisseld en zit in een bepaald proces. Dit is weer een nieuwe situatie." 

Je zou zeggen dat beide teams elkaar na drie potjes wel door hebben wat betreft tactiek. Maakt dat het juist makkelijker of moeilijker? Maakt ook niks uit! De wedstrijd gaat toch niet door. Ten Hag gaf desondanks gewoon antwoord. Of nou ja… eigenlijk ook niet. “Daar kan ik geen antwoord op geven.”

Omdat de eredivisiewedstrijd is afgelast, blikken we maar terug op de bizarre bekerwedstrijd tegen Utrecht. Geldt dat duel nog als een waarschuwing? En dan bedoelen we een voetbalgerelateerde waarschuwing, niet een van het KNMI. “Nee, ik heb daar niet zo veel mee. Dat was een andere wedstrijd.”

Toen was er tenminste een wedstrijd…

Haller kent de haat van Utrecht-supporters richting Ajax
De rampweek in Amsterdam begon met het nieuws dat Sébastien Haller niet was ingeschreven voor de Europa League. Notabene door vinkjes die niet waren aan- of uitgezet. Een behoorlijk klungelige fout, maar Haller heeft de hele situatie inmiddels een plekje kunnen geven. Voor nu gaat de focus dus op het duel met Utrecht. Of nee, toch niet…

De ontmoeting met de Domstedelingen had voor Haller eigenlijk een bijzondere moeten zijn, want de spits speelde anderhalf seizoen lang in het shirt van Utrecht. Sterker nog, hij werd daar topscorer over de afgelopen zes jaar. De Utrecht-supporters zijn hem dus vast nog niet vergeten, maar Haller weet ook hoe de verhoudingen tussen beide clubs liggen.

“Ik ken de haat van de Utrecht-fans richting Ajax,” vertelt Haller aan De Telegraaf. “Maar bij spelers is die haat er niet. Althans, ik kan geen collega’s haten. Ik vecht altijd voor mijn eigen supporters. Dat heb ik in Utrecht gedaan en dat doe ik nu bij Ajax. Je hoeft een andere ploeg niet te verafschuwen om het beste uit jezelf te halen.”

Haller bewaart warme herinneringen aan zijn tijd in Utrecht. Of die warm genoeg zijn om de voorspelde sneeuw te laten dooien? Geen idee, maar de Ivoriaan had zondagmiddag graag willen winnen van zijn oude ploeg. “Na negentig minuten hoop ik lachend van het veld te stappen. Ik weet wat ik met Ajax moet doen.”

Ja, thuisblijven en een sneeuwpop bouwen in de tuin. Of bedoelde je dat niet, Sébastien?

Heeft hectische week invloed op duel met Utrecht? Nee, maar de sneeuw wel...
Dat Ajax een hectische week achter de rug heeft, is nog zacht uitgedrukt. Brian Brobbey liet weten niet bij te willen tekenen, Haller werd per ongeluk niet ingeschreven voor de Europa League, Andre Onana werd voor een jaar geschorst vanwege het overtreden van de dopingregels en als klapper op de vuurpijl werd Ajax - Utrecht ook nog eens afgelast. Dus nee, een fijne week in Amsterdam was het bepaald niet…

Zo’n hectische periode gaat je natuurlijk niet in de koude kleren zitten. De voorspelde Siberische vrieskou wel trouwens. Maar dat is weer een ander verhaal. Waar hadden we het ook alweer over? Oja! De invloed van de hectische week op het duel met Utrecht.

René Hake durfde dat niet precies te voorspellen. “Er gebeurt daar nogal wat,” aldus de trainer. “Het zal onrustig zijn, maar ik kan niet inschatten of dat invloed heeft op hun spel.” Dat kunnen wij wel inschatten hoor, René. Het heeft zondag namelijk helemaal geen invloed. Waarom niet? Nou, er is geen wedstrijd…

Ajax en FC Utrecht trappen zondagmiddag om 12.15 uur dus niet af in de Johan Cruijff Arena. De wedstrijd staat niet onder leiding van Allard Lindhout, terwijl Dennis Higler ook niet de VAR van dienst is.

Oja, er is wel een dak.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >