Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag sluit niet uit dat Idrissi ook volgend seizoen bij Ajax speelt

Oussama Idrissi maakte tegen Lille OSC (1-2) zijn debuut bij Ajax als invaller op rechts en viel tegen Sparta (4-2) in op links. De handige aanvaller liet Sevilla achter zich met de hoop op meer speeltijd in Amsterdam, maar wat is precies zijn perspectief?

22 februari 2021 - 07:40
Idrissi 1200 (1)
Idrissi lost Tadic af op de linkerflank. © Pro Shots

Precies die vraag legden we aan Erik ten Hag voor. We snappen namelijk heel goed dat Ajax de kans pakte om Idrissi (24) te huren, maar hoe veel speeltijd gaat de vleugelspits krijgen met de spelers die hij voor zich heeft?

“Dat ligt aan hemzelf,” reageerde Ten Hag tegenover Ajax Life op die vraag. Dat is altijd een makkelijk antwoord, maar iedereen weet dat Idrissi het nooit gaat klaarspelen om Dusan Tadic uit de basis te voetballen. En op rechts zal Idrissi het moeten uitvechten met Antony en David Neres.

Ten Hag: “We spelen een hele reeks aan wedstrijden. Daar hebben we iedereen bij nodig. Om bij iedereen de frisheid te behouden, is het goed om te kunnen wisselen, zonder dat de kwaliteit op het veld minder wordt. We zijn heel blij met Idrissi en we hopen dat hij het waar gaat maken.”

Direct na zijn debuut op Franse bodem liet Idrissi al optekenen dat hij niet kon wachten om meer van zichzelf te laten zien. En hoewel Ajax geen optie tot koop heeft, sluit Ten Hag niet uit dat Idrissi ook volgend seizoen Ajacied is.

“Ik sluit zeker niet uit dat hij hier volgend jaar ook speelt. Het is een speler die al heel lang op onze scoutinglijst stond. We hebben hem helemaal doorgescout. Zijn kwaliteiten sluiten aan bij wat wij eisen. Hij kan zowel op links als op rechts uit de voeten en je kunt met hem veel extra variatie brengen.”

Ten Hag is blij met de ‘luxeproblemen’ die hij nu ervaart. Tegen Sparta bleven Noussair Mazraoui en Nico Tagliafico noodgedwongen aan de kant, maar de trainer kon alsnog in de tweede helft spelers als Neres, Davy Klaassen en Idrissi als invallers brengen. Een ongekende luxe, waar Ajax volgens Ten Hag hard voor heeft gevochten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >