Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kudus dankbaar voor steun en berichtjes supporters: ‘Thanks to them!’

Mohammed Kudus stond na vier maanden eindelijk weer in de basis. Hij moest zich terugvechten van een zware meniscusblessure en dat viel lang niet altijd mee, maar voelde daarbij altijd de steun van de Ajaxsupporters.

22 februari 2021 - 07:44
Kudus 1200 (1)
Kudus noemt zichzelf een 'second striker'. © Pro Shots

De twintigjarige middenvelder liep in oktober – na een veelbelovende entree in de eredivisie – bij zijn Champions League-debuut tegen Liverpool (0-1) een kniekwetsuur op. Tegen Sparta (4-2) speelde hij pas zijn zesde eredivisieduel en zijn terugkeer in de basiself bekroonde hij met een doelpunt.

“Het voelde goed om een doelpunt te maken,” vertelde Kudus dan ook op het perspraatje. De spelmaker kreeg een uur speeltijd en keek tevreden terug. “Het was vooral belangrijk om mezelf weer comfortabel te voelen op het veld, na mijn blessure. Ja, ik trainde al een tijd, maar een wedstrijd is echt heel anders.”

Kudus vierde al eerder een rentree als invaller tegen PSV, maar kreeg daarna te maken met een terugslag. “Ik leer nog hoe mijn lichaam werkt. Ik wilde misschien te snel. Het was moeilijk, want het was de eerste zware blessure die ik meemaakte. Voor mij was dat een heel nieuwe ervaring.”

Een nieuwe ervaring bij een nieuwe club. Het was lastig, zeker ook om geen rol meer te kunnen spelen in de Champions League. “Het was heel moeilijk dat die hele campagne aan mij voorbijging. Van dat toneel droom je. Maar goed, de knop moest om en ik moest me focussen op de revalidatie.”

Tijdens zijn herstel voelde Kudus de steun van familie, de mensen bij Ajax en zeker ook de supporters. Vrijwel vanaf dag één waren de fans blij met Kudus en hij omgekeerd ook met hen.

“Voor mijn blessure ging het gelijk lekker. Ik kan hier goed met iedereen opschieten en voel me thuis. Het is jammer dat we de fans er niet bij hebben in het stadion, maar ik voel ze ook als ze er niet zijn. Ik kreeg veel aanmoedigingen en beterschapswensen van supporters en dat hielp mij wel bij mijn herstel. Thanks to them!”

Tot slot kreeg Kudus nog de vraag op welke positie hij nu het best tot zijn recht komt. “Ik kan op meerdere plekken op het middenveld uit de voeten, maar ‘second striker’ is mijn ‘main position’. Door af en toe ook op andere plekken te spelen, word ik echter nog veelzijdiger. Dat helpt me een betere speler te worden.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >