Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: ‘We blijven vechten voor langer verblijf Brobbey’

Ajax publiceerde begin deze maand een bericht op de website met de kop ‘Brobbey vertrekt bij Ajax’. Die situatie is volgens Erik ten Hag niet veranderd, maar dat neemt niet weg dat de club er veel aan is gelegen om de negentienjarige alsnog te verleiden om in Amsterdam te blijven.

22 februari 2021 - 07:41
Brobbey 1200 (1)
Zou je elders ook zo'n pret hebben, Brian? © AFC Ajax

De Brobbey-soap laaide na Lille OSC-uit (1-2) op, omdat Ten Hag stelde dat hij tot ‘minimaal’ het einde van het seizoen een beroep zou doen op de jonge spits, indien nodig. Minimaal. Precies dat woordje impliceerde dat ze er bij Ajax nog altijd niet helemaal klaar mee zijn. Er is kennelijk nog hoop op een handtekening van de tiener, die in Lille een heldenrol vervulde met zijn winnende treffer.

Maar goed, is er nu wel of geen hoop op een langer verblijf? Hoe zit het nu precies? Ten Hag gaf desgevraagd een toelichting na het met 4-2 gewonnen duel met Sparta. Ook ditmaal liet hij Brobbey invallen en bleef Lassina Traoré aan de kant. Een nieuw contract sluit de trainer nog altijd niet uit.

Ten Hag: “Wij vechten voor spelers die hier zijn. Voor spelers waarvan wij denken dat ze voldoen aan het Ajaxniveau. Brobbey voldoet daaraan. Zo lang hij hier is, doen we er alles binnen ons vermogen aan hem bij deze mooie club en in deze sterke kleedkamer te houden.”

De stand van zaken is echter nog niet gewijzigd, zo stelde Ten Hag ook. “De stand van zaken is dat hij heeft aangegeven dat hij niet bij zal tekenen, maar we blijven voor hem vechten. We hopen dat hij wél gaat bijtekenen.”

Ajax stelde duidelijkheid te hebben willen geven met de berichtgeving van begin februari. Er bleef ook maar gevraagd worden naar de toekomst van Brobbey. Het siert Ten Hag dat hij zijn belofte waarmaakt en Brobbey zijn minuten blijft geven. Misschien ook om bij de jongeling (en diens entourage) het kwartje te laten vallen dat het onwijs zinvol is om zijn minuten bij Ajax te pakken.

Of zoals Dusan Tadic het eerder al zei: “Als jonge jongen wil je toch eerst nog een paar jaar bij Ajax spelen? Daar leer je echt zo veel. En dan kun je altijd nog een keer weg. Op een moment dat je er klaar voor bent.”

We zijn benieuwd waar het verhaal uiteindelijk op uitdraait, maar Brobbey kan nooit zeggen dat Ajax niet in hem gelooft of iets. Maar wat dan toch wel de reden is dat het allemaal zo moeizaam gaat? Het echte verhaal zullen we ooit nog wel eens horen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >