Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic snapt werkelijk geen snars van keuze Brobbey

Dusan Tadic zorgde voor opluchting in Frankrijk door een omstreden penalty te benutten en Ajax verdiend op 1-1 te zetten. De opluchting kreeg zelfs een extra dimensie toen invaller Brian Brobbey in minuut 89 zorgde voor de 1-2. De aanvoerder van Ajax was blij voor de negentienjarige, maar verwondert zich ook.

19 februari 2021 - 09:26
Tadic 1200
Tadic zorgde voor opluchting 1, Brobbey voor opluchting 2. © Pro Shots

Waar die verwondering in zit? Tadic sprak daarover duidelijke taal bij ESPN. De captain snapt er namelijk geen drol van dat Brobbey ervoor heeft gekozen om Ajax aan het einde van dit seizoen de rug toe te keren.

“Prachtig,” klinkt het nog over de winnende treffer, maar het gaat al snel over de wens bij Ajax te vertrekken. En dat gaat er bij Tadic simpelweg niet in. Echt niet. “Ik snap niet waarom hij vertrekt. Beter dan bij Ajax kun je het als talent niet hebben. Nergens in de hele wereld.”

De spelers van Ajax probeerden Brobbey de afgelopen weken ervan te overtuigen bij te tekenen. Davy Klaassen stelde dat eerder al, maar er werd anders besloten. Hoe jammer dat ook is.

Volgens Tadic niet alleen jammer, maar wellicht ook onverstandig. Hij somt voor het gemak maar even een rijtje op van talenten die hij bij Ajax zag opbloeien, grote meneren zag worden om vervolgens een prachtige transfer te maken.

“Kijk naar Frenkie, Donny, Matthijs en ook Sergiño. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Neem Ryan Gravenberch nu weer en kijk hoe Rensch en Timber hier net tegen Lille speelden. Ze zijn nog zó jong, maar krijgen kansen en pakken die.”

Het is mooi om Tadic zo te horen praten. Bijna alsof hij Brobbey wil behoeden voor een stap naar mogelijk snelle vergetelheid. “Als jonge jongen wil je toch eerst een paar jaar bij Ajax spelen? Daar leer je echt zo veel. En dan kun je altijd nog een keer weg. Op een moment dat je er klaar voor bent.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >